Σε εξέλιξη φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Σε εξέλιξη φωτιές σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη
INTIME NEWS

Σε εξέλιξη πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Περαία Θεσσαλονίκης και σε γεωργικές εκτάσεις στο Νομό Ηρακλείου Κρήτης.

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Περαία Θεσσαλονίκης. Οι φλόγες καίνε χαμηλή βλάστηση και στο σημείο, σύμφωνα με την πυροσβεστική επιχειρούν 34 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα  και ένα ελικόπτερο.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου λίγα λεπτά μετά τις 5:00 το απόγευμα όταν ξέσπασε φωτιά στην περιοχή ανάμεσα στην Γένα και το χωριό Αρκάδι, κοντά στον Πύργο Μονοφατσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η πυρκαγιά καίει γεωργικές εκτάσεις ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα από το ΠΚ Πύργου, δύο υδροφόρα οχήματα από τον δήμο Αρχανών Αστερουσίων και την Περιφέρεια Κρήτης, μία ομάδα πεζοπόρων, ομάδα δασοπυροσβεστών (ΕΜΟΔΕ), η οποία επιχειρεί για δεύτερη φορά στην Κρήτη.

Ταυτόχρονα, επί ποδός βρίσκονται και οι αρμόδιοι Διοικητές οι οποίοι συντονίζουν την επιχείρηση της κατάσβεσης. Συνολικά επιχειρούν στην περιοχή 40 άνδρες της Πυροσβεστικής οι οποίοι έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα