Σε εξέλιξη η πρώτη μεγάλη έξοδος του Αυγούστου - 45.000 έφυγαν την Παρασκευή

Επιβάτες εισέρχονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά
Επιβάτες εισέρχονται σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά EUROKINISSI

Πίσω τους έχουν ξεκινήσει να αφήνουν την Αθήνα οι κάτοικοί της, παίρνοντας αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες και φεύγοντας για τα νησιά. Σχεδόν 45.000 άνθρωποι αναχώρησαν από τα λιμάνια της Αττικής την Παρασκευή.

Θερμό, από πλευράς θερμοκρασιών, είναι το Σαββατοκύριακο που διανύουμε στην Αττική, ωστόσο οι κάτοικοι της πρωτεύουσας αναχωρούν μαζικά για τα νησιά, με την έξοδό τους να κορυφώνεται σήμερα Σάββατο.

Ήδη την Παρασκευή, 33.387 επιβάτες, με 6.978 αυτοκίνητα και 960 μοτοσυκλέτες, επιβιβάστηκαν στα 28 πλοία που αναχώρησαν από τον Πειραιά, με κατεύθυνση τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάννησα και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Από τη Ραφήνα, άλλοι 9.732 επιβάτες με 2.096 αυτοκίνητα και 305 μοτοσυκλέτες έφυγαν προς τις Κυκλάδες με τα 16 προγραμματισμένα δρομολόγια, ενώ από το Λαύριο, 1.764 επιβάτες με 482 αυτοκίνητα και 31 μοτοσυκλέτες έβαλαν πλώρη για Τζιά, Κύθνο, Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο.

ADVERTISING

Σήμερα, Σάββατο, 28 πλοία θα μεταφέρουν τους ταξιδιώτες από τον Πειραιά προς τα νησιά του Αιγαίου, 11 πλοία από την Ραφήνα και 6 από το Λαύριο. Τέλος, όσοι από τους πρώτους αδειούχους του Αυγούστου αποφάσισαν να φύγουν την Κυριακή, θα επιβιβαστούν στα 26 πλοία που θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά, τα 11 πλοία που θα αναχωρήσουν από την Ραφήνα και τα 5 πλοία που θα σαλπάρουν από το λιμάνι του Λαυρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καιρός: Κορυφώνεται το κύμα καύσωνα - Στους 42 βαθμούς το θερμόμετρο, αλλά και τοπικές καταιγίδες

Σε εξέλιξη η έξοδος των εκδρομέων του Αυγούστου - Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια

SHARE:

24Media Network