Νέες μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Νέες μεγάλες συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πορεία φεμινιστικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας eurokinissi

Πορείες με τη συμμετοχή χιλιάδων πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη. Συνθήματα για την 8η Μάρτη και για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Πορεία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (08/03) στους δρόμους της Αθήνας μετά από κάλεσμα φεμινιστικών οργανώσεων με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, στον απόηχο της πρωινής, ιστορικού μεγέθους συμμετοχής στα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα.

Με συνθήματα ενάντια στη βία κατά των γυναικών αλλά και για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, χιλιάδες κόσμου διαδήλωσε στο κέντρο της Αθήνας.

/ Eurokinissi

NEWS 24/7

Στην Αθήνα οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 4.000, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

/ Eurokinissi

/ Eurokinissi

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., περιορισμένη ένταση σημειώθηκε στην συμβολή των οδών Καρόλου και Μάρνη, έξω από τα γραφεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου κατά την διάρκεια της πορείας, ομάδα ατόμων πέταξε αντικείμενα προς το κτίριο και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Έγιναν δύο συλλήψεις και 5 προσαγωγές.

Ο κύριος όγκος της πορείας είχε καταλήξει στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου και διασπάστηκαν σε μικρότερες ομάδες και προς διάφορες κατευθύνσεις.

Νωρίτερα, φεμινιστικές οργανώσεις πραγματοποίησαν δράσεις κατά τη συγκέντρωσή τους έξω από τη Βουλή.

/ Eurokinissi

/ Eurokinissi

Μετά τις πρωινές κινητοποιήσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης για το δυστύχημα των Τεμπών, το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ξανά μεγάλο συλλαλητήριο σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, μελών του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων.

/ Eurokinissi


/ Eurokinissi

Στις πορείες της Θεσσαλονίκης που ξεκίνησαν από το άγαλμα Βενιζέλου και την Καμάρα οι εκτιμήσεις κάνουν λόγω για πάνω από 11.000 άτομα. Στο περιθώριό τους, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου επιτέθηκαν με πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ στις δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

grtimes


Μοτοπορεία διανομέων με 150 μηχανές που ξεκίνησε από τον Λευκό Πύργο πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

/ Eurokinissi


grtimes


Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο των πρωινών συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., 12 συλλήψεις και 23 προσαγωγές.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα