ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Μια κοινωνία ισότιμων ανθρώπων στόχος του προγράμματος EQUALL

Το πρόγραμμα EQUALL αρχικά περιλαμβάνει δράσεις σε τρεις άξονες: την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, την υποστήριξη των γυναικών για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας και την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων.

Είναι η ελληνική γλώσσα σεξιστική;

Είναι η ελληνική γλώσσα σεξιστική;

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το NEWS 24/7, μίλησε με τη Διδακτόρισσα Γλωσσολογίας, διδάσκουσα στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στο ΑΠΘ, Αγγελική Αλβανούδη, για το αν η ελληνική είναι μία σεξιστική γλώσσα και κατά πόσο έχει βελτιωθεί στην κατεύθυνση της ισότητας των φύλων

Διαδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας στην Τουρκία

Τουρκία: Διαδήλωσαν για την Ημέρα της Γυναίκας παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης

Παρά την κυβερνητική απαγόρευση για διαδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, χιλιάδες κόσμου έδωσε το παρών στην Κωνσταντινούπολη. Με αέρια και οδοφράγματα προσπάθησαν να τους απωθήσουν οι Αρχές.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας (08/03/2022)

Η συγκέντρωση στο Σύνταγμα για την 8η Μαρτίου μέσα από 10 αγωνιστικά καρέ

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης για την Ημέρα της Γυναίκας. Ηχηρά και τα αντιπολεμικά μηνύματα με αφορμή τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Θεοδωρικάκος: "Οι γυναίκες της ΕΛΑΣ στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας"

Θεοδωρικάκος: "Οι γυναίκες της ΕΛΑΣ στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας"

Τις γυναίκες που υπηρετούν στα τμήματα της Ελληνικής Αστυνομίας επισκέφτηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Το μήνυμά του στις γυναίκες της ΕΛΑΣ.

Τι είναι το "κουμπί πανικού" που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τι είναι το "κουμπί πανικού" που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έρχεται στην Ελλάδα το "κουμπί πανικού", η εφαρμογή που θα βοηθά τις γυναίκες που βρίσκεται η ζωή τους σε κίνδυνο που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το κράτος που το υιοθέτησε για πρώτη φορά.

Το συγκλονιστικό γράμμα της Βούλας Πατουλίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: "Για τη γυναίκα, ρε γαμώτο"

Το συγκλονιστικό γράμμα της Βούλας Πατουλίδου για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: "Για τη γυναίκα, ρε γαμώτο"

Η πρώτη γυναίκα Ολυμπιονίκης της Ελλάδας, η σπουδαία Βούλα Πατουλίδου ανοίγει την αγκαλιά και την καρδιά της στις κακοποιημένες θηλυκότητες, μέσα από το γράμμα της που δημοσιεύει το SPORT24, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Θυμάται τη στιγμή που έγινε μάνα και το βάρος της ευθύνης που ένιωσε, ώστε να μεγαλώσει ένα σωστό άντρα.

Οι μαθητές του μουσικού σχήματος "11 & κάτι"

Μαθητές του Ηρακλείου τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα, καλύτερα από τον καθένα

Τα παιδιά του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στην Κρήτη τραγουδούν για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, διασκευάζοντας ένα τραγούδι του Σπύρου Γραμμένου.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου για Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: "Στο μυαλό και στην καρδιά μας οι γυναίκες της Ουκρανίας"

Το μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου από το βήμα της Βουλής για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας με στίχους του Γιώργου Σαραντάρη και ειδική αναφορά στις γυναίκες στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: "Κουμπί πανικού" για τις γυναίκες σε κίνδυνο - Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ανακοίνωσε την υιοθέτηση μιας εφαρμογής που θα βοηθά τις γυναίκες να δίνουν άμεσα το στίγμα της τοποθεσίας τους στις αρχές αν βρίσκεται η ζωή τους σε κίνδυνο.

Η 24χρονη Γεωργία

Γεωργία Μπίκα: Το μήνυμά της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η 24χρονη Γεωργία στέλνει το δικό της μήνυμα στις γυναίκες με αφορμή τη 8 Μάρτη. Εκφράζει την εμπιστοσύνη της στη Δικαιοσύνη και καλεί τις γυναίκες να "σπάσουν τη σιωπή".

Ο Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: "Χρέος να αλλάξουμε τους κοινωνικούς όρους"

Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. "Το χρέος μας καθημερινό, σε όσες σπουδάζουν, εργάζονται, παλεύουν με άνισους όρους σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ισότητα και συμπερίληψη παντού

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Οι συντάκτριες του NEWS 24/7 γράφουν για μια "γιορτή" που θα έπρεπε να είναι αλλιώς

Όταν πάψει να υπάρχει ο όρος "αδύναμο φύλο", τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια κανονική γιορτή. Μέχρι τότε, ο αγώνας είναι και θα είναι, καθημερινός.

Γιατί δεν έχουμε περισσότερες γυναίκες στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Γιατί δεν έχουμε περισσότερες γυναίκες στο ελληνικό κοινοβούλιο;

Τη στιγμή που οι προσπάθειες εξασφάλισης ίσων δικαιωμάτων μεταξύ ανδρών και γυναικών συνεχίζονται αμείωτες, ορισμένες διακρίσεις "δίνουν" ακόμη το παρών με τον πιο ηχηρό τρόπο. Βουλεύτριες και αναλυτές μιλούν στο Magazine για την υποεκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική.

Επεισόδια κατά την κινητοποίηση για την Ημέρα της Γυναίκας στο Μεξικό

Μεξικό: Πάνω από 15 τραυματίες σε επεισόδια την Ημέρα της Γυναίκας

Με κεντρικό σύνθημα "Το Μεξικό δολοφονεί γυναίκες" δεκάδες χιλιάδες γυναίκες, αψηφώντας τα μέτρα για την πανδημία, κατέβηκαν στους δρόμους στη διάρκεια της κινητοποίησης για τη διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η πολιτική γυναικεία χειραφέτηση στην Ελλάδα

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας: Η πολιτική γυναικεία χειραφέτηση στην Ελλάδα

H ιστορία της γυναικείας εκπροσώπησης στην πολιτική ζωή του τόπου μας. Από το δικαίωμα ψήφου στα υψηλά αξιώματα, δείτε σε infographic μία ανασκόπηση της πολιτικής γυναικείας χειραφέτησης στην Ελλάδα.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: Να προσφέρουμε στα σημερινά κορίτσια τη θέση που τους αξίζει

Στις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Ελληνίδα ως μητέρα, επιστήμονας και επαγγελματίας, καθώς και στο ελληνικό κίνημα #MeToo, αναφέρθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ActionAid: Οι δικές μας wonder women

ActionAid: Οι δικές μας wonder women

Ας γνωρίσουμε μερικές από τις "wonder women" της ActionAid. Γυναίκες που βγαίνουν μπροστά, η καθεμία με τον τρόπο της, για έναν κόσμο πιο δίκαιο και μέσα στις εξελίξεις της πανδημίας συνέβαλαν σημαντικά στη στήριξη όσων είχαν ανάγκη.

Το Ελληνικό Σινεμά γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

Το Ελληνικό Σινεμά γιορτάζει την Ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, σας προσκαλούν να απολαύσετε δωρεάν τρεις βραβευμένες με ΙΡΙΣ 2020 ταινίες Ελληνίδων δημιουργών

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: Η ανάκαμψη μετά τον κορονοϊό θα είναι ένα τεστ και για τα δικαιώματα των γυναικών

Κοινό άρθρο του πρωθυπουργού με άλλους εννέα ηγέτες της Ευρώπης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Συνυπουγράφουν μεταξύ άλλων η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μαρίν.

Εμβολιασμός υγειονομικών

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες που πρωταγωνιστούν στη μάχη κατά του κορονοϊού

Οκτώ γυναίκες γιατροί που εργάζονται σε δομές υγείας καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας εξιστορούν την εμπειρία τους και κάνουν έναν απολογισμό του αγώνα κατά του κορονοϊού από θηλυκή ματιά.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2021 - Τo doodle της Google

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 8 Μαρτίου 2021 - Τo doodle της Google

Το doodle της Google για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021. Σήμερα δεν είναι μια αφορμή για να δεχτούμε ή να δώσουμε λουλούδια. Η 8η Μαρτίου είναι μία υπενθύμιση ενός πολυετούς, δυναμικού αγώνα ενάντια στην ανισότητα των δύο φύλων.