Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η Κεφαλονιά

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει η Κεφαλονιά

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε πίσω του ο σεισμός στην Κεφαλονιά. Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Παρά τις συνεχιζόμενες μετασεισμικές δονήσεις, ομαλοποιείται η κατάσταση στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με την εικόνα που έχει η δημοτική αρχή και το συντονιστικό όργανο.

Ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κεκάτος, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι λειτουργούν ικανοποιητικά, τα συσσίτια και οι μηχανισμοί υποστήριξης των σεισμοπλήκτων.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν μετά από μία εβδομάδα, προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στα κτίρια από τα κλιμάκια των τεχνικών, ώστε να υπάρξει η μέγιστη ασφάλεια για τους μαθητές.

Το Σάββατο αναμένεται στην Κεφαλονιά, κρουαζιερόπλοιο, το οποίο θα επιχειρήσει να πλησιάσει όσο το δυνατόν περισσότερο το λιμάνι του Ληξουρίου, γιατί λόγω προβλημάτων στην προβλήματα δεν μπορεί να δέσει. Στο πλοίο, θα φιλοξενηθούν σεισμόπληκτοι που τις νύχτες μένουν μέσα στα αυτοκίνητα, ενώ η μεταφορά τους από την προβλήτα έχει προβλεφθεί να γίνει με λάντζες.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος είναι συγκινητική η αλληλεγγύη από την υπόλοιπη χώρα αλλά και το εξωτερικό η οποία εκφράζεται ηθικά και υλικά προς τους κατοίκους του νησιού.

Να σημειωθεί, ότι οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν τις δύο τελευταίες ημέρες, κάτι που βοηθάει στις εργασίες αποκατάστασης σε κτίρια και υποδομές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φυσικές καταστροφές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το ξεχασμένο γηροκομείο που μπορεί να δώσει ανάσα στους σεισμοπαθείς

Άμεση δράση στην Κεφαλλονιά. Τα πρώτα βήματα για να ανακουφιστούν οι κάτοικοι

SHARE:

24Media Network