Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο νομός Χανίων: Διακοπή κυκλοφορίας σε δήμους

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει όλη τη χώρα τις τελευταίες ώρες. Ποια η κατάσταση στο νομό Χανίων. Έκκληση δήμου να αποφύγουν οι πολίτες τις μετακινήσεις. Δεμένα τα πλοία. Πτώση δέντρου προκάλεσε φούσκωμα χειμάρρου

Ένας κορμός δέντρου προκάλεσε το "φούσκωμα" χειμάρρου, στην περιοχή Πλάτανος, στα Χανιά, με αποτέλεσμα διερχόμενο όχημα να "εγκλωβιστεί' στο οδόστρωμα μην μπορώντας να κινηθεί.

Αμέσως κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ωστόσο ενώ ήταν καθ' οδόν, ειδοποιήθηκε ότι το πρόβλημα λύθηκε από πολίτες, που απλώς μετακίνησαν τον κορμό, απελευθερώνοντας το νερό της βροχής.

Ωστόσο σε δεκάδες περιπτώσεις έχει κληθεί η πυροσβεστική υπηρεσία, στην Κίσσαμο, για απάντληση υδάτων.

Δεμένα παραμένουν και τα πλοία στα λιμάνια της δυτικής Κρήτης. Όπως ανακοίνωσε η ΑΝΕΚ LINES λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα σημερινά 3/12/2013 δρομολόγια των πλοίων Ε/Γ -Ο/Γ ΄΄ΕΛΥΡΟΣ΄΄ και ''ΛΑΤΩ'' στην δρομολογιακή γραμμή ΠΕΙΡΑΙΑ -ΧΑΝΙΑ θα παραμείνουν ανεκτέλεστα. Εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα πλοία θα συνεχίσουν τα εγκεκριμένα δρομολόγια τους από την ΤΕΤΑΡΤΗ 04/12/2013 (ώρα αναχώρησης 21:00).

Διάλεξε την περιοχή που θέλεις και δες τι καιρό θα κάνε κάθε λεπτό.

Αποφύγετε τις μετακινήσεις

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Νομό μας, θα πρέπει οι κάτοικοι και οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται σε όλο το  επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του Δήμου Κισσάμου λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που διέρχεται ο Κακοπέρατος ποταμός είναι κλειστός και η διαδρομή  θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο.

Η επικοινωνία με το Καστέλι θα γίνεται μόνο από την Νέα Εθνική οδό με πολύ προσοχή.

Επίσης, πιο συγκεκριμένα, η αντιπεριφέρεια εφιστά την προσοχή στους πολίτες:

-       Να μην διασχίζουν χειμάρρους πεζή ή με το αυτοκίνητό τους

-       Να εγκαταλείπουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιηθεί και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει

-       Να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια

-       Να μην πλησιάζουν σε περιοχές όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις

-       Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

-       Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα

-       Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές

-       Να αποφεύγουν την διέλευση κοντά από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές όπου μπορεί ελαφρά αντικείμενα να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (πχ. κάτω από μπαλκόνια όπου μπορεί να πέσουν διάφορα αντικείμενα).

Τέλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα

Λόγω κατάστασης έκτακτης ανάγκης και ακραίων καιρικών φαινομένων ο Δήμος Κισσάμου ανακοινώνει την διακοπή της κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο του Δήμου, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου εξαιρουμένου του Βόρειου Οδικού Άξονα μέχρι νεωτέρας ενημέρωσης.

Για το λόγο αυτό επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα των ιδιωτών εργολάβων της περιοχής που μπορούν να συνεισφέρουν στο έργο της αποκατάστασης των ζημιών.

Χωρίς προβλήματα μέχρι στιγμής, οι υπόλοιποι νομοί της Κρήτης.

Ωστόσο, τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να "πιάσουν" και την υπόλοιπη Κρήτη από το απόγευμα, ενώ αναμένονται και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

(Με πληροφορίες από cretalive.gr και ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network