Σε ύφεση η φωτιά στη Φθιώτιδα – Νέα φωτιά στο Δερβένι Κορινθίας

Σε ύφεση η φωτιά στη Φθιώτιδα – Νέα φωτιά στο Δερβένι Κορινθίας
Φωτιά eurokinissi

Ολονύκτια επιχείρηση περιορισμού της φωτιάς στη Φθιώτιδα η οποία πλέον βρίσκεται σε ύφεση. Νέες πυρκαγιές σε Δερβένι Κορινθίας και Λιβαδειά Βοιωτίας, η οποία οριοθετήθηκε.

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Φθιώτιδα για να περιορίσουν τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (27/3) στην περιοχή Μενδενίτσα, ενώ τα ξημερώματα νέα πυρκαγιά σημειώθηκε στο Δερβένι Κορινθίαας.

Ολονύκτιες ήταν οι προσπάθειες περιορισμού των μετώπων της φωτιάς στη Φθιώτιδα γύρω από το χωριό Μενδενίτσα αλλά και το χωριό Καραβίδια στην περιοχή του Μώλου στη Φθιώτιδα, με ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ακόμα και από τη Θεσσαλία, να σπεύδουν στην περιοχή για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 5:00 το απόγευμα και βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους που ξεπερνούσαν τα 6 μποφόρ, πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Απείλησε το χωριό Καραβίδια – ωστόσο όμως έφυγε λίγα μέτρα μακριά από τα τελευταία σπίτια και κινήθηκε απειλητικά προς το χωριό Μενδενίτσα που περικλείεται από ένα πυκνό πευκοδάσος.

Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν και δύο αεροσκάφη, τα οποία αναμένεται να επιχειρήσουν ξανά σήμερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο Δερβένι η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα ενώ δόθηκε εντολή σε δύο καναντέρ να προχωρήσουν σε ρίψεις νερού.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει δασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή με τους ανέμους να είναι έντονοι.

Φωτιά ξέσπασε το βράδυ και στη Λιβαδειά Βοιωτίας, η οποία όμως οριοθετήθηκε λίγο αργότερα. Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου και 11 οχήματα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα