Σε ύφεση η φωτιά στην Σάμο

Συνεχίζονται γα δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Σάμο,που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση κοντά σε παλιά χωματερή από εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης,Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Συνεχίζονται γα δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Σάμο,που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση κοντά σε παλιά χωματερή από εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης,Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στη Σάμο, ωστόσο η Πυροσβεστική έχει επικεντρωθεί στην αντιμετώπιση διάσπαρτων εστιών που αναζωπυρώνεται κατά διαστήματα

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά στην Σάμο μετά από ένα ολόκληρο 24ωρο τιτάνιων προσπαθειών της Πυροσβεστικής και των πιλότων, που συν τοις άλλοις είχαν να αντιμετωπίσουν εξαιρετικά έντονους ανέμους.

Οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που βρίσκονται στο νησί, μετά από μία ολονύχτια προσπάθεια να προστατεύσουν διάσπαρτες αγροικίες και σπίτια, κάτι που κατάφεραν τελικά, νωρίς το πρωί ξημέρωσε με χαμηλή ένταση των ανέμων.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο τόσο οι επίγειες όσο και οι εναέριες δυνάμεις και κατάφεραν να περιορίσουν τον καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς στο πευκοδάσος που εκτείνεται σε μία τεράστια περίμετρο από την περιοχή των Μυτιληνιών και της παλιάς χωματερής από Βορρά προς Μαλαγάρι και Κρύα Βρύση και στον Νότο με κατεύθυνση τον Μεσόκαμπο.

Αργότερα το πρωί εντάθηκαν και πάλι οι άνεμοι στο νησί και έτσι πλέον υπάρχουν πολλές μικρές και διάσπαρτες αναζωπυρώσεις σε διάφορες εστίες ακόμα και μέσα στη ήδη καμμένη έκταση, ωστόσο από τους επιτελείς κρίνεται ως αντιμετωπίσιμη η κατάσταση.

Συνολικά πλέον στο νησί επιχειρούν 33 άντρες της Πυροσβεστικής με 13 οχήματα, 90 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Σάμο, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, 20 οχήματα ΟΤΑ, 50 στρατιώτες, 50 εθελοντές και 3 βαρέα σκαπτικά μηχανήματα για τη διάνοιξη ζωνών, κάτι που έπρατταν όλη νύχτα...

Από αέρος με το πρώτο φως κιόλας επιχειρούν συνολικά 13 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα, 7 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη, ενώ κατέφθασε αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που ξεκίνησε τα ξημερώματα από Αττική με επιπλέον 60 άντρες της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα.

Το μεσημέρι ξέσπασε μία νέα φωτιά στην Τροιζήνα κοντά στον οικισμό της Τακτικούπολης, όμως χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο μία ώρα μετά την έναρξή της.

SHARE:

24Media Network