Σε ύφεση και οριοθετημένη η φωτιά στη Νέα Μάκρη

Σε ύφεση και οριοθετημένη η φωτιά στη Νέα Μάκρη
Εικόνα από τη φωτιά στη Νέα Μάκρη Eurokinissi

Αντιμετωπίστηκαν και οι τελευταίες μικροεστίες που κάπνιζαν από το πρωί και ελέγχθηκαν όλες οι μικρές αναζωπυρώσεις. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στο σημείο.

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι πλέον η φωτιά στο Λιβίσι Νέα Μάκρης, αφού αντιμετωπίστηκαν και οι τελευταίες μικροεστίες που κάπνιζαν από το πρωί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα παραμείνουν στον τόπο της πυρκαγιάς μέχρι τον πλήρη έλεγχο της.

Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 169 πυροσβέστες, 44 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν ο Ελληνικός Στρατός με δύο μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες με 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής σε φωτιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα στο ύψος των λατομείων Μαρκοπούλου. Η φωτιά έφτασε κοντά σε μία μάντρα αυτοκινήτων και μάλιστα ορισμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές, ωστόσο η δύναμη της Πυροσβεστικής που έφτασε στο σημείο την αντιμετώπισε άμεσα και την έθεσε σύντομα υπό πλήρη έλεγχο.

Συνεχίζεται η κατάσβεση σε φωτιά που ξέσπασε σε έκταση με ξηρά χόρτα και απορρίμματα στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, η οποία όμως δεν προβληματίζει την Πυροσβεστική, ενώ υπό έλεγχο έχει τεθεί και η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε ξηρά χόρτα κοντά στα Διόδια Ελευσίνας.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 48 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 497 πυροσβέστες, 175 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν ο Ελληνικός Στρατός με δύο μηχανήματα έργου, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες με 15 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες των Περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών. Σημειώνεται, ότι συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα