Σε ύφεση οι φωτιές σε Εύβοια και Αρχαία Κόρινθο

Σε ύφεση οι φωτιές σε Εύβοια και Αρχαία Κόρινθο
Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Χωρίς ενεργά μέτωπα είναι οι φωτιές που ξέσπασαν χθες στην Νότια Εύβοια και στην Αρχαία Κόρινθο, όπως και στα μεγάλα μέτωπα της Βόρειας Εύβοιας, της Αρκαδίας και βεβαίως στην Πάρνηθα

Η πτώση των ανέμων από το βράδυ και μετά αλλά και το πρωί βοήθησε πολύ στο να μπορέσουν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίσουν τις φωτιές που ξέσπασαν χθες στην Αρχαία Κόρινθο και στα Μεσοχώρια της Εύβοιας και έτσι πλέον βρίσκονται σε ύφεση και χωρίς ενεργά μέτωπα. Χθες χρειάστηκε να γίνει προληπτική εκκένωση στο χωριό Σολομός στην Κορινθία και στα Μεσοχώρια.

Σημειώνεται ότι την στιγμή που τα αεροσκάφη πραγματοποιούσαν τις τελευταίες ρίψεις νερού στην Ακροκόρινθο, πριν πέσει το σκοτάδι, ξέσπασε και μία νέα φωτιά στο Λουτράκι πάνω από τον οικισμό και από την πλευρά των Γερανείων που παραμένουν άθικτα από τις προηγούμενες καταστροφές και ευτυχώς πρόλαβαν τα εναέρια που επιχειρούσαν στην Ακροκόρινθο, έκαναν μία τελευταία συλλογή νερού και επιχείρησαν στο σημείο θέτοντάς της αμέσως υπό έλεγχο.

Στα Μεσοχώρια Εύβοιας παραμένουν και επιχειρούν μέχρι να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά, 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού γίνονται από ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην Ακροκόρινθο συνεχίζουν να επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στα μέτωπα της Βόρειας Εύβοιας, της Αρκαδίας και στην Πάρνηθα όπου δεν έχουν προκύψει τυχόν νέες αναζωπυρώσεις παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συμπεριλαμβανομένων και των δυνάμεων που έχουν έρθει από άλλες χώρες για παροχή βοήθειας. Οι ξένες δυνάμεις που επιχειρούν σε αυτά τα μέτωπα (Ρουμανία, Σλοβακία, Πολωνία, Μολδαβία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία) αναμένεται μέχρι το βράδυ σήμερα να έχουν αποχωρήσει.

Σύλληψη για εμπρησμό στην Πέλλα

Συνελήφθη την Παρασκευή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Έδεσσας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση σε χορτολιβαδική έκταση, στο 1ο χλμ. Σκύδρας – Μαυροβουνίου στην Πέλλα.

Για το περιστατικό, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Τις 19 έφτασαν οι συλλήψεις για εμπρησμούς σε όλη την χώρα και τις 160 προσαγωγές

Τις 19 έφτασαν οι συλλήψεις στις οποίες προχώρησε η Αστυνομία σε όλη την χώρα για εμπρησμούς από πρόθεση και από αμέλεια και σε ορισμένες περιπτώσεις, παραδόθηκαν από τους αστυνομικούς στα αρμόδια Ανακριτικά Τμήματα της Πυροσβεστικής για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Παράλληλα, οι αστυνομικές δυνάμεις που περιπολούν σε όλα τα άλση και τα δάση της χώρας έχουν προχωρήσει συνολικά έως σήμερα το πρωί σε 160 προσαγωγές υπόπτων που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους στους χώρους αυτούς και καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα