Σε ύφεση οι πυρκαγιές. Πάνω από 30 μέτωπα σε ένα 24ωρο

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 33 δασικές πυρκαγιές με τις πιο σημαντικές να είναι στην Κέρκυρα, τα Ιωάννινα, στην Ζάκυνθο, στην Λέσβο και στον Αλμυρό Βόλου

Έως και 33 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη την Επικράτεια το τελευταίο 24ωρο. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση όσον αφορά στις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στις 23 Ιουλίου στην περιοχή Λαγώποδο Ζακύνθου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις 24 Ιουλίου στην περιοχή Λούτσες Κέρκυρας παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 19 οχήματα και 51 άτομα πεζοπόρο. Στην περιοχή επιχειρεί 1 Ε/Π τύπου Chinook.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση χθες, στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση χθες, στην περιοχή Πεδή Μανταμάδου στη Λέσβο, έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 6 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

- Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στις χθες στην περιοχή Ανάβρα Αλμυρού Βόλου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο με διάσπαρτες εστίες και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 5 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φωκίδας, Κορινθίας, Αχαΐας, Λακωνίας και τα Κύθηρα και υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για τους νομούς Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ευρυτανίας, Μαγνησίας, Εύβοιας, Αργολίδας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και για τα νησιά Λευκάδα και Ζάκυνθο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κέρκυρα: Σε ύφεση μετά από 30 ώρες η φωτιά στον Παντοκράτορα

Νέες πυρκαγιές σε Λέσβο και Ιωάννινα

Προσοχή! Πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς την Τετάρτη

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τις δασικές πυρκαγιές

SHARE:

24Media Network