Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών, στην Κρήτη. Το πίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 45 χλμ νότια νοτιοανατολικά του Τυμπακίου

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών ης κλίμακας Ρίχτερ -σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών- σημειώθηκε στις 06:49 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της νότιας Κρήτης και έγινε αισθητή στην περιοχή της Μεσαράς και στα νότια παράλια του νησιού.

Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 380 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρο του εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 66,9 χιλιόμετρα, νότια του Ηρακλείου και 45 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά του Τυμπακίου, ενώ το εστιακό βάθος φθάνει στα 18 χιλιόμετρα.

Το μέγεθος της δόνησης, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν 4,4 ενώ στη συνέχεια και μετά την επεξεργασία των στοιχείων, η επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού έδωσε τη δόνηση στα 4,5 Ρίχτερ.

Σημειώνεται ότι στις 07:17 ακολούθησε ένας ακόμη σεισμός στην ίδια περιοχή μεγέθους 3,7 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος εντοπίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network