Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη: “Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος”

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη: “Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος”
Ο κ. Ευθύμιος Λέκκας, Καθηγητής Διαχείρισης Καταστροφών στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Eurokinissi

Οι εκτιμήσεις των Ευθυμίου Λέκκα και Γεράσιμου Παπαδόπουλου για τον σεισμό των 5,2 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στην Κρήτη το πρωί της Τετάρτης.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07.39 το πρωί της Τετάρτης στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 66,1 χλμ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Ηρακλείου.

Το «χτύπημα» του Εγκέλαδου είχε μικρή διάρκεια, αν και έγινε αισθητό σε όλο το νησί, ενώ δεν φαίνεται να ανησυχεί τους σεισμολόγους, οι οποίοι έδωσαν τις δικές τους πρώτες εκτιμήσεις.

“Δεν είναι επιφανειακός σεισμός, αλλά με μεγάλο εστιακό βάθος” δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός καθώς όπως είπε, εάν επαληθευτεί το εστιακό βάθος, δεν θα αναμένουμε πολλούς μετασεισμούς.

“Στην υπόγεια επιφάνεια μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής (σημειώθηκε) ο σεισμός” είπε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, εξηγώντας ότι έγινε αισθητός στην Κρήτη και ακόμη και στο νότιο Αιγαίο, σε μικρότερο βαθμό. Όπως επισήμανε, ήταν ο κύριος σεισμός και ως τώρα δεν έχει καταγραφεί μετασεισμός. Ο ίδιος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση του σεισμού στην Κρήτη με αυτόν της Αθήνας, προ ημερών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα