Σεισμός ανοιχτά της Σάμου: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης

Σεισμός ανοιχτά της Σάμου: Η στιγμή της ισχυρής δόνησης

Η στιγμή όπου σείστηκε η Σάμος αλλά και η Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,7 ρίχτερ. Μεγάλες ζημιές, αναφορές και για 4 τραυματίες.

Συγκλονίζουν οι εικόνες μεταδίδονται συνεχώς από το νησί της Σάμου, αλλά και από τη Σμύρνη, που έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν τις πληγές τους από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 της Παρασκευής.

Πρόκειται άλλωστε για μία δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε όλη την Ελλάδα, καθώς το εστιακό βάθος ήταν μικρό.

Ο σεισμός, που ήταν 6,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ και σημειώθηκε ανατολικά της Σάμου, καταγράφηκε από τα κινητά τηλέφωνα αρκετών πολιτών της Σάμου.

Η στιγμή της ισχυρής δόνησης:

Μάλιστα, μέχρι στιγμής υπάρχει αναφορά για τραυματισμό τεσσάρων ατόμων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν έχει υπήρχε κλήση στην Υπηρεσία για απεγκλωβισμό ατόμων. Από την Αστυνομία αναφέρουν πως όμως έχουν καταγραφεί ζημιές σε ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα σπίτια και κτίρια στις περιοχές, Καρλόβασι, χωριό Χώρας Πυθαγορείου και στο Βαθύ Σάμου.

Επίσης, υπάρχουν ρωγμές στο οδικό δίκτυο, ενώ στο παραλιακό μέτωπο έχει πλημμυρίσει ένα κομμάτι των δρόμων καθώς η στάθμη του νερού ανέβηκε από την ισχυρή δόνηση.

Μάλιστα, έχει καταγραφεί πτώση τμήματος του Ιερού Ναού της Παναγίας και ειδικά του τρούλου, στο Καρλόβασι και κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Σάμου-Καρλοβασίου στο ύψος της περιοχής Αυλάκια.

Μεγάλος σεισμός στη Σάμο. Καρλόβασι Παναγία Θεοτόκου

Posted by
Samos24.gr on 
Friday, 30 October 2020

Αργότερα, τα τοπικά Μέσα του νησιού, άρχισαν να μεταδίδουν εικόνες από τις καταστροφές και όσα άφησε πίσω του ο “Εγκέλαδος”.

Η τελική μέτρηση του σεισμού

Σύμφωνα με την τελική μέτρηση του Γεωδυναμικού ήταν πολύ ισχυρός, εντάσεως 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο 19 χλμ. βορείως της Σάμου στον θαλάσσιο χώρο και χαρακτηρίζεται επιφανειακός. Υπάρχει ακολουθία δυνατών μετασεισμών με πιο δυνατό τον αμέσως επόμενο, ύστερα από 15 λεπτά από τον κύριο, εντάσεως 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Οι εικόνες είναι ακόμη πιο τρομακτικές από την ισχυρή δόνηση της Σμύρνης, όπου υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση πολλών κτιρίων, ενώ δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί αν υπάρχουν τραυματίες ή νεκροί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα