Σεισμός στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε η αγνοούμενη γυναίκα στη Βρίσα

Σεισμός στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε η αγνοούμενη γυναίκα στη Βρίσα

Νεκρή εντοπίστηκε και ανασύρθηκε η αγνοούμενη γυναίκα από τα χαλάσματα του σπιτιού της στην Βρίσα, μετά από πολύωρες προσπάθειες για τον εντοπισμό της από τα σωστικά συνεργεία

Νεκρή εντοπίστηκε πριν από λίγο η 45χρονη γυναίκα που παρέμεινε επί ώρες εγκλωβισμένη στα χαλάσματα του σπιτιού στην Βρίσα.

Είχε προηγηθεί ο απεγκλωβισμός ενός ηλικιωμένου ζευγαριού από πυροσβέστες και κατοίκους επίσης από τα ερείπια του δικού τους σπιτιού, από κατοίκους και πυροσβέστες, όπως επίσης από κατοίκους ο απεγκλωβισμός ενός 17χρονου. Σοβαρότερα τραυματισμένος είναι ο σύζυγος της άτυχης 43χρονης που μεταφέρθηκε με κάταγμα στο ισχίο αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πολυχνίτου και από εκεί στο Νοσοκομείο Λέσβου.

Συνολικά, πάνω από 12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου και συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι. Όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν ανέβει στο Κέντρο Υγείας, ενώ δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με γιατρούς και νοσηλευτές έχουν μεταβεί στην Βρίσα που είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε δεκάδες τραυματίες με ελαφρά και επιπόλαια τραύματα που δεν χρήζουν μεταφοράς.

Εκτεταμένες ζημιές και καταρρεύσεις κυρίως παλιών σπιτιών άφησε πίσω του ο ισχυρός επιφανειακός σεισμός που έπληξε στις 15:28 τα νότια της Μυτιλήνης. H τελική μέτρηση του Γεωδυναμικού είναι 6,1 Ριχτερ 34 χλμ Νότια -Νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης, χαρακτηρίζεται επιφανειακός με εστιακό βάθος 11 χλμ και ακολούθησε μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης, κλιμάκιο του υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μηχανικοί για τον έλεγχο και την καταγραφή των ζημιών και ομάδα της ΕΜΑΚ με σκύλο ανιχνευτή μετέβησαν με ελικόπτερο στην Μυτιλήνη τα νότια της οποίας επλήγησαν.

Δεκάδες ζημιές και καταρρεύσεις έχουν αναφερθεί στα περισσότερα σπίτια της Βρίσας και του σχολείο του οικισμού. Επίσης, κατέρρευσαν πολλά παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν κλείσει λόγω κατολισθήσεων ο κεντρικός δρόμος Μυτιλήνης - Πλωμαρίου στο ύψος του Αγίου Ισιδώρου και ο δρόμος προς την Μελίντα, ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές και στον οικισμό της Πλαγιάς.

Την ίδια ώρα στήνονται σκηνές στο γήπεδο Πολιχνίτου και θα δοθούν δωμάτια από ξενοδοχεία του νησιού για την φιλοξενία των αστέγων και σεισμοπλήκτων, που υπολογίζονται περίπου στα 500 άτομα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αναβάλλονται οι πανελλήνιες εξετάσεις σε Λέσβο και Χίο

Σεισμός στη Λέσβο. Εικόνες καταστροφής στη Βρίσα

Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στο Ραδιόφωνο 24/7: 'Θα λάβουμε όποια μέτρα απαιτούνται'

SHARE: