Σεισμός στην Αλβανία: Κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών μεταβαίνει στη γειτονική χώρα- Επιστρέφει η ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Αλβανία: Κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών μεταβαίνει στη γειτονική χώρα- Επιστρέφει η ΕΜΑΚ

Το κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών αναχωρεί το μεσημέρι από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας για να πραγματοποιήσει αυτοψίες στις περιοχές που έπληξε ο ισχυρός σεισμός στην Αλβανία.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ελλάδας, σε αίτημα των αλβανικών Αρχών, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αποστολή ειδικού κλιμακίου πολιτικών μηχανικών προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη γείτονα χώρα.

Ειδικότερα, μετά από συνεννόηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Καραγιάννη θα αναχωρήσει σήμερα ειδική ομάδα της ΓΔΑΕΦΚ (Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) του Υπουργείου Υποδομών και του ΟΑΣΠ (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας) αποτελούμενη από 16 άτομα.

Το κλιμάκιο θα αναχωρήσει σήμερα στις 15.00 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας. Σημειώνεται ότι το ίδιο αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην χώρα μας θα μεταφέρει την ομάδα της ΕΜΑΚ που επιχειρούσε στην Αλβανία τις προηγούμενες ημέρες, καθώς ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η επιστροφή της ΕΜΑΚ στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας αναμένεται μετά τις 17.00 σήμερα. Η Ελληνική αποστολή υπενθυμίζεται ότι συνολικά, έχει απεγκλωβίσει δύο ζωντανά άτομα και έχει ανασύρει επτά νεκρούς από τα ερείπια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σεισμός στην Αλβανία
SHARE: