Σεισμός στην Κάρπαθο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι – “Δεν συνδέεται με την Κρήτη”

Σεισμός στην Κάρπαθο: Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι – “Δεν συνδέεται με την Κρήτη”

Δεν προκαλεί ανησυχία ο σεισμός που σημειώθηκε ανοιχτά της Καρπάθου το πρωί της Τρίτης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι σχετικά με τον σεισμό των 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα ΝΑ της Καρπάθου.

“Δεν υπάρχει καμία ανησυχία”, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνοντας πως το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε και ο ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

“Είναι αρκετά μακριά και λόγω και του μεγάλου βάθους μπορώ να είμαι πολύ καθησυχαστικός. Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα”. δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και συμπλήρωσε: “Θα δούμε πώς εξελίσσεται, το μέγεθος ακούγεται ανησυχητικό αλλά δεν είναι ανησυχητικός είναι ευεργετικός και φεύγει μαζί του μια τεράστια ενέργεια από το εσωτερικό του πλανήτη“, είπε για να προσθέσει:

“Δεν περιμένουμε να επηρεάσει αλλά ρήγματα γιατί είναι πολύ μακριά από τα άλλα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί εκεί. Να προσέξουμε τους σεισμούς που είναι κοντά στην Κρήτη, αυτός ο σεισμός δεν συνδέεται”.

Ο Ευθύμης Λέκκας από την πλευρά του, διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού “δεν είναι μέσα στο ελληνικό τόξο, αλλά νότια του ελληνικού τόξου”, στις πλάκες της Αφρικής”.

“Δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι και πρόκειται για το αφρικανικό ρήγμα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα