Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Νισύρου – Αισθητός στην Αθήνα

Ισχυρός σεισμός 5,7 Ρίχτερ νότια της Νισύρου – Αισθητός στην Αθήνα

Το επίκεντρου στου ισχυρού σεισμού 5,7 Ρίχτερ καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Νισύρου. Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε στη 01:14 στον θαλάσσιο χώρο 24 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης της Νισύρου, στα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που τον χαρακτηρίζει «πολύ ισχυρό». Ακολούθησε μετασεισμός 4 Ρίχτερ.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο (EMSC) εκτίμησε από την πλευρά του ότι η σεισμική δόνηση ήταν ισχύος 5,9 βαθμών και ότι σημειώθηκε σε μικρό εστιακό βάθος περίπου 2 χιλιομέτρων.

Η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε τα Δωδεκάνησα ενώ έγινε αισθητή ακόμα και στην Αθήνα.

Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν υπάρχουν θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.

Λέκκας: Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Π Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι ο συγκεκριμένος σεισμός σχετίζεται με τις μικρότερες δονήσεις που καταγράφονταν πριν περίπου 1,5 μήνα στα ανοικτά της Νισύρου. Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ηφαίστειο της Νισύρου και είναι εκτός του ηφαιστειακού κέντρου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα