Σεισμός στην Ηλεία: Τρεις δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες

Σεισμός στην Ηλεία: Τρεις δονήσεις άνω των 4 Ρίχτερ μέσα σε λίγες ώρες
Σεισμογράφος AVATON

Το ευτύχημα είναι ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές - Δεκάδες μικροσεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας - Επί ποδός οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας.

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν στις 00:27 οι σεισμογράφοι του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου σε θαλάσσιο χώρο 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμαλιάδας, στον νομό Ηλείας -ή 217 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας- αναφέρει ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που δόθηκε στη δημοσιότητα. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές

Πολλοί μικροί σεισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας

Για ακόμα μια νύχτα συνεχίστηκε το μπαράζ των σεισμικών δονήσεων στην κεντρική και βόρεια Ηλεία. Από τον Πύργο έως τα όρια με τη Δυτική Αχαΐα, σημειώθηκαν δεκάδες μικροσεισμοί με μέγεθος έως 3R πέραν των τριών πιο ισχυρών που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Πέραν των μικροδονήσεων και της έντονης βουής στον κάμπο της Ηλείας, ανάλογα φαινόμενα είχαμε και στην περιοχή του Πύργου.

Οι τρεις μεγαλύτεροι σεισμοί έως 4,7R σημειώθηκαν στην περιοχή του Κορακοχωρίου και του Λεβεντοχωρίου και είχαμε μέσα στη νύχτα και άλλους μικρότερης έντασης σε Γρανιτσέικα, Βυτινέικα, Αγ. Γεώργιο και Βροχίτσα.

Συνολικά 14 δονήσεις έως 2,8R έχουν καταγραφεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης τόνισε μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Super B, ότι “… σε νέα μήνα από σήμερα θα μπορώ να πω με βεβαιότητα οτι έχει λήξει το φαινόμενο. Μέχρι τότε να φροντίσετε όλοι να είστε προσεκτικοί”. Κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ψυχραιμία και να είναι προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, ενώ για τους δήμους και τις Περιφέρειακές αρχές ζήτησε να ελέγξουν άμεσα τα σχολεία και τα δημόσια κτίρια.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας σε δήλωσή του τόνισε πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη και φάνηκε καθησυχαστικός.

«Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Στην περιοχή υπάρχουν ρήγματα τα οποία έχουν δώσει και στο παρελθόν σεισμούς» δήλωσε ο κ. Λέκκας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα