Self Test: Η Ματίνα Παγώνη παρουσιάζει βήμα-βήμα την διαδικασία

Self Test: Η Ματίνα Παγώνη παρουσιάζει βήμα-βήμα την διαδικασία
ΕΡΤ

"Είναι σημαντικό εργαλείο γιατί θα μειωθούν οι ασυμπτωματικοί και οι μεταλλάξεις που αυτόν τον καιρό παρουσιάζουν αύξηση μεταδοτικότητας από 40 έως 60%" είπε η κ. Παγώνη, παρουσιάζοντας την ενδεδειγμένη χρήση του self test.

Στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ παρευρέθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη προκειμένου να παρουσιάσει τον ενδεδειγμένο τρόπο διεξαγωγής του self test. Μέσω της διαδικασίας για τα οικιακά τεστ ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 ελέγχθηκε on camera η παρουσιάστρια Αλεξάνδρα Καϋμένου.

Οδηγός – Πώς γίνεται το self test.

“Είναι σημαντικό εργαλείο γιατί θα μειωθούν οι ασυμπτωματικοί και οι μεταλλάξεις που αυτόν τον καιρό παρουσιάζουν αύξηση μεταδοτικότητας από 40 έως 60%” είπε η κ. Παγώνη.

“Η διαδικασία είναι απλή και εύκολη είτε επιλέξουμε το ρινοφαρυγγικό, είτε το τεστ σιέλου. Το σημαντικό είναι να απορρίψουμε σωστά τη μπατονέτα ή τη χοάνη ανάλογα το τεστ, σφραγίζοντάς τη στο ειδικό σακουλάκι που υπάρχει μέσα στο kit” διευκρίνισε.

“Όσα περισσότερα στοιχεία ξέρουμε για τη θετικότητα στον πληθυσμό θα βοηθήσει για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουμε ενόψει και του Πάσχα, ενώ φθάνει το καλοκαίρι και προχωρούν και οι εμβολιασμοί όποτε θα φτιάξουμε ένα σχετικό τείχος ανοσίας, για να μπορέσουν να ανοίξουν τα μαγαζιά και ο τουρισμός τον Μάιο, όπως έχουν πει, να μπούμε σε μια άλλη κανονικότητα” είπε η κ. Παγώνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο στούντιο εμφανίστηκε και το αποτέλεσμα του self test. “Είστε αρνητική”, ανακοίνωσε η κ. Παγώνη στην δημοσιογράφο της εκπομπής, κ. Αλεξάνδρα Καϋμένου.

“Αυτό που έχει σημασία είναι ο κόσμος να μην φοβηθεί. Εάν βγει θετικό το τεστ, ο πολίτης πρέπει να μιλήσει με τον ΕΟΔΥ ή με τον οικογενειακό γιατρό για να κάνει μοριακό έλεγχο. Δεν δέχομαι ότι κάποιος δεν θα το πει. Όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η νόσος και πως πρέπει να την πολεμήσουμε. Χρειάζεται ψυχραιμία, εάν κάποιος είναι θετικός βάζει μάσκα και απομονώνεται μέσα στο σπίτι από τους υπόλοιπους και επικοινωνεί με το γιατρό για την περίπτωση που χρειαστεί να πάει νοσοκομείο”, είπε η κ. Παγώνη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα