Serial killer Κύπρου: Ατάραχος και προκλητικός ο “Ορέστης” ενώπιον του Δικαστηρίου – Στο “μικροσκόπιο” εκατοντάδες πειστήρια

Serial killer Κύπρου: Ατάραχος και προκλητικός ο “Ορέστης” ενώπιον του Δικαστηρίου – Στο “μικροσκόπιο” εκατοντάδες πειστήρια

Η τακτική και η συμπεριφορά του ως φαίνεται ενώπιον Δικαστηρίου, είναι η ίδια τις τελευταίες 3 φορές όπου και εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Θα παραμείνει άλλες 8 μέρες υπό κράτηση. Νέο στοιχείο παρουσιάστηκε από πλευράς ανακριτών.

Άλλες οκτώ μέρες υπό κράτηση θα παραμείνει ο 35χρονος καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συνοδεία πάνοπλων ανδρών του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού εμφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας ενώπιον Δικαστηρίου. Ο 35χρονος έφερε και σήμερα αλεξίσφαιρο γιλέκο καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής του στην αίθουσα Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με το SigmaLive, ατάραχος και ήρεμος εμφανίστηκε ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ενώπιον Δικαστηρίου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ενώπιον Δικαστηρίου ο Υπεύθυνος Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας, Ιωάννης Γιωρκάτζης, ο 35χρονος παρόλο που παραδέχθηκε σε θεληματική του κατάθεση τη διάπραξη επτά δολοφονιών, εξακολουθεί να μην παραδέχεται την εμπλοκή του στην υπόθεση βιασμού νεαρής γυναίκας.

Όπως ακούστηκε μάλιστα κατά την προηγούμενη δικάσιμο ο 35χρονος, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η νεαρή στις 30 Απριλίου όταν κατήγγειλε την υπόθεση, οπτικογραφούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η τακτική και η συμπεριφορά του ως φαίνεται ενώπιον Δικαστηρίου, είναι η ίδια τις τελευταίες 3 φορές όπου και εμφανίστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Σχεδόν πάντα με το ίδιο ύφος, απαντά λακωνικά «μάλιστα» και «δεν φέρω ένσταση» απευθυνόμενος στο Δικαστήριο.

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του υπόπτου με τη συνδρομή και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η συνδρομή του οποίου ήταν καταλυτική ως προς την πορεία της εξιχνίασης της υπόθεσης αυτής.

Νέο στοιχείο το οποίο παρουσιάστηκε τη Δευτέρα από πλευράς ανακριτών ήταν αυτό των ερευνών σε νέο προφίλ. Πληροφορίες του SigmaLive ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για κάποιο άλλο προφίλ του 35χρονου, αλλά ένα προφίλ στα Μέσα κοινωνικής Δικτύωσης, το οποίο ανήκει σε ένα απ’ τα θύματα του 35χρονου.

Οι Αρχές εξάλλου κρατούν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας τόσο με την Scotland Yard όσο και με την Interpol, από την οποία αναμένονται στοιχεία γυναίκας, στην οποία 20χρονη γυναίκα από τις Φιλιππίνες εκμυστηρεύτηκε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού από τον ύποπτο.

Ο κύκλος των καταθέσεων μέρα με τη μέρα ευρύνεται ολοένα και περισσότερο, την ώρα που οι Αρχές λαμβάνουν βροχή πληροφοριών από πολίτες για την πολύκροτη αυτή υπόθεση. Μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί 450 καταθέσεις και αναμένεται να αυξηθούν κατά 100 ενώ παράλληλα στο μικροσκόπιο των εξετάσεων βρίσκονται 300 και πλέον τεκμήρια.

«Επτά αλλοδαπές γυναίκες και κορίτσια δολοφονήθηκαν, ενώ κάποιες από αυτές τις έχει πετάξει σε μια τοξική λίμνη. Πρόκεται για την πρώτη υπόθεση κατά συρροή δολοφονιών στην Κύπρο, η οποία έχει προκαλέσει τρόμο και πυροδότησε κατηγορίες για ρατσισμό εναντίον της Αστυνομίας», αναφέρει δημοσίευμα του AFP.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα