Serial Killer Κύπρου: Στραγγάλιζε και πήγαινε σε γιορτές – Τα μηνύματα στη Μαρικάρ και το λάθος που τον “κάρφωσε”

Serial Killer Κύπρου: Στραγγάλιζε και πήγαινε σε γιορτές – Τα μηνύματα στη Μαρικάρ και το λάθος που τον “κάρφωσε”

Ο 35χρονος συνελήφθη εκ νέου χθες το απόγευμα ως ύποπτος για τον φόνο της 29χρονης Μαρικαρ, η οποία επίσης ήταν στη λίστα των εξαφανισμένων από τις 13 Δεκεμβρίου του 2017.

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας οδηγείται σήμερα ο 35χρονος, ο οποίος τελεί υπό κράτηση για υποθέσεις απαγωγής και φόνου εκ προμελέτης στην Κύπρο.

Την Τετάρτη κατηγορήθηκε για φόνο τρίτης γυναίκας ενώ αγνοείται το 6χρονο κοριτσάκι, κόρη θύματός του.

Το νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του, εκδόθηκε μετά από μαρτυρία, ενώ η εμπλοκή του με το τρίτο θύμα προέκυψε μέσα από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών  δεδομένων.

Ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς μετά από αυτή την εξέλιξη κλήθηκε για νέες ανακρίσεις ενώπιον του ΤΑΕ Λευκωσίας, αλλά δεν παραδέχθηκε τον τρίτο φόνο.,

Πληροφορίες του Σίγμα πάντως αναφέρουν ότι η νέα υπόθεση φόνου αφορά στην 30χρονη Maricar Valdez Arquiola, η οποία απουσιάζει από τον χώρο διαμονής της, στην Λευκωσία, από τις 13 Δεκεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι ο 35χρονος μέχρι σήμερα παραδέχτηκε την διάπραξη δυο φόνων, της 38χρονης Marry Rose και της 28χρονης, Arian Palanas Lozano. Υπέδειξε, επίσης, την λίμνη Μεμί στον Ξυλιάτο ως το χώρο, όπου, κατά τον ισχυρισμό του, βρίσκεται η σορός της 6χρονης κόρης της Μαίρης, Σιέρα.

Εξάλλου χθες το απόγευμα οι έρευνες στο φρεάτιο είχαν ολοκληρωθεί κατά 95% χωρίς να εντοπιστεί οποιοδήποτε εύρημα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τα τελευταίο 48ώρο  απεικονίζουν τον ίλαρχο να συμμετέχει σε διάφορες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την ιδιότητα του φωτογράφου και κινηματογραφιστή.

Σε μία από τις φωτογραφίες δείχνει, μάλιστα, να χαμογελά τριγυρισμένος από δημόσια πρόσωπα.

O κρατούμενος με το ψευδώνυμο “Ορέστης” εξετάστηκε χθες από κυβερνητικό ψυχίατρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι ο φερόμενος δράστης έχει πλήρη επίγνωση και αντίληψη των πράξεών του.

Σε νέα ανακοίνωσή της η Αστυνομία, ζητεί τη βοήθεια των πολιτών για τον εντοπισμό της 18χρονης Fathia Ahmed από τη Σομαλία. Η συγκεκριμένη περίπτωση εξαφάνισης δεν έχει συνδεθεί με την υπόθεση του “Ορέστη”.

Παράλληλα πάντως, “τρέχει” και ΕΔΕ από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ενέργειες.

Οι επικοινωνίες

Σύμφωνα με τον Πολίτη, φωτογραφία της ταυτότητας της 29χρονης Maricar Valdez Arquiola εντοπίστηκε στα προσωπικά αντικείμενα του 35χρονου.

Η ανάλυση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων κατέδειξε πως ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είχε επικοινωνήσει μαζί της. Φαίνεται δε να χρησιμοποίησε το κινητό της Maricar για να στείλει μήνυμα σε φίλη της ώστε να την παραπλανήσει ότι θα πήγαινε στα κατεχόμενα.

Το μήνυμα ήταν γραμμένο σε διάλεκτο που δεν χρησιμοποιούσε η Maricar και μάλλον μεταφράστηκε από το Google Translate. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το πτώμα που βρέθηκε το Σάββατο στο Μιτσερό να ανήκει στην 29χρονη και γι’ αυτό θα γίνει σύγκριση με DNA που έδωσε η μητέρα της.

Η έκκληση της αδερφής

Η αδερφή της Μαρικάρ που διαμένει στις Φιλιππίνες κίνησε γη και ουρανό για να κινητοποιήσει τις Αρχές ούτως ώστε να εντοπιστεί η αδερφή της. Την ίδια ώρα προσπαθούσε και προσπαθεί να καθησυχάσει το παιδί της αδερφής της που διαμένει επίσης στις Φιλιππίνες και καθημερινά ρωτά πότε θα μιλήσει με τη μητέρα του.

Ο REPORTER είχε μεταφέρει την έκκληση της αδερφής της Μαρικάρ στις 15 Μαρτίου του 2018, τρεισήμισι μήνες δηλαδή μετά την εξαφάνιση της. Τότε η αδερφή της είχε απευθύνει έκκληση προς όσους ζουν στην Κύπρο να βοηθήσουν ούτως ώστε να εντοπιστεί η Μαρικάρ.

 

Την περίοδο μάλιστα που δημοσιεύθηκε η έκκληση της αδερφής της Μαρικάρ, Μέσα Ενημέρωσης από τις Φιλιππίνες, ανέφεραν ότι η εξαφάνιση γυναικών που εγκατέλειψαν τις Φιλιππίνες για να εργαστούν στο εξωτερικό είναι καθημερινό φαινόμενο στη χώρα αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που γυναίκες οικιακοί βοηθοί πέφτουν θύματα κακοποίησης από τους εργοδότες τους.

Τα περιστατικά κακοποίησης και εξαφάνισης οικιακών βοηθών από τις Φιλιππίνες είναι ιδιαίτερα αυξημένα το τελευταίο διάστημα και για αυτό το λόγο ο Πρόεδρος της χώρας ανακοίνωσε πως θα μειωθεί ο αριθμός των γυναικών που στέλνονται στο εξωτερικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα