Σέρρες: Ανετράπη λεωφορείο που μετέφερε μαθητές -Τραυματίες και απεγκλωβισμοί

Σέρρες: Ανετράπη λεωφορείο που μετέφερε μαθητές -Τραυματίες και απεγκλωβισμοί

Σοβαρό τροχαίο με μαθητές στην επαρχιακή οδό Σερρών-Καβάλας. Τραυματίστηκαν παιδιά ενώ απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

Σοβαρό τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε μαθητές σημειώθηκε λίγο έξω από τις Σέρρες. Λίγο πριν τις 9 το πρωί δύο τουριστικά λεωφορεία μετέφεραν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαμβακόφυτου Σερρών για εκδρομή.

Καθώς κινούνταν επί της Επαρχιακής Οδού Σερρών-Καβάλας, λίγο μετά την Αγγίστα, το ένα από τα δύο λεωφορεία που μετέφερε συνολικά 35 άτομα, εκ των οποίων 18 γονείς, 13 παιδιά και 4 δασκάλους, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. 

Στο σημείο κλήθηκαν και έφτασαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Τροχαίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Συνολικά 16 άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά, γονείς και παιδιά. Η Πυροσβεστική μάλιστα χρειάστηκε να απεγκλωβίσει μία γυναίκα και ένα παιδί.

Τρεις συνοδοί και ένα παιδί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο της Καβάλας, ένα παιδί και ένας συνοδός, μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα στο Νοσοκομείο Δράμας και συνολικά 10 συνοδοί και 5 παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σερρών. Ένα παιδάκι από όλους τους τραυματίες στο Νοσοκομείο Σερρών έχει τα πιο σοβαρά τραύματα, κατάγματα στο χέρι κλπ., χωρίς βεβαίως να εμπνέει καμία ανησυχία, ενώ μία 63χρονη γυναίκα που χτύπησε στη μέση της, μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Οδηγός του λεωφορείου ανέφερε σε μία πρώτη φάση στους άντρες της Τροχαίας πως νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα του έκλεισε τον δρόμο και αναγκάστηκε να κάνει απότομο ελιγμό διαφυγής με αποτέλεσμα να εκτραπεί το λεωφορείο, ο οποίος όμως έφυγε από το σημείο.

Αυτή την στιγμή οι Αρχές παίρνουν λεπτομερή κατάθεση από τον οδηγό αλλά και από το οδηγό του προπορευόμενου λεωφορείου, μήπως αντιλήφθηκε και εκείνος κάτι παρόμοιο και εφόσον προκύψει ότι όντως οδηγός φορτηγού ενεπλάκη στο τροχαίο ατύχημα θα γίνουν αναζητήσεις για τον εντοπισμό του.

πηγή φωτογραφίας: thestival

SHARE:

24Media Network