Σκάνδαλο ομολόγων: Ενοχή μόνο για την “Ακρόπολις” στα δομημένα

Σκάνδαλο ομολόγων: Ενοχή μόνο για την “Ακρόπολις” στα δομημένα
Στιγμιότυπο από αίθουσα δικαστηρίου Eurokinissi

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε όλους τους κατηγορούμενους για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ. Ένοχοι της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις, με τον Γ. Αποστολίδη να οδηγείται στη φυλακή.

Τέλος σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης έβαλε η ελληνική Δικαιοσύνης, αθωώνοντας όλους τους εμπλεκόμενους και καταλήγοντας πως … δεν υπήρξε σκάνδαλο. Πρόκειται για το δομημένο ομόλογο των 280 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός από τους εκπροσώπους της χρηματιστηριακής «Ακρόπολις», που κρίθηκαν ένοχοι.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας απάλλαξε τους κατηγορούμενους για την αγορά με “καπέλο” του δομημένου ομολόγου των 280 εκ. ευρώ που εκδόθηκε το 2006 αλλά του μη δομημένου ομολόγου των 70 εκατομμυρίων ευρώ που είχε εκδοθεί λίγους μήνες νωρίτερα. Αθώοι από κάθε κατηγορία κρίθηκαν ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΔΥ Αγάπιος Σημαιοφορίδη, η διευθύντρια του ταμείου Παναγιώτα Καραδήμα, οι πρώην υπεύθυνοι του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) Παναγιώτης Δεμέστιχας και Γερ. Κονιδάρης, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΑΠΟΚΑ Κωνσταντίνος Χρηστίδης, ο υπεύθυνος της ΝΑΜ Γιώργος Παπαμαρκάκης, τα στελέχη της JP Morgan Χ. Αδαμόπουλος και Αβραάμ Σαββίδης, το στέλεχος της Hyppovereinsbank Ν. Μπούγος.

Καταδίκη ήρθε μόνο για τους εκπρόσωπους της χρηματιστηριακής εταιρείας Ακρόπολις για έκδοση εικονικών τιμολογίων της εταιρείας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο Γ.Αποστολίδης κρίθηκε ένοχος για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό κακουργήματος και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών, χωρίς αναστολή. Αντίστοιχα, ο Θ.Πρινιωτάκης καταδικάστηκε για έκδοση εικονικών τιμολογίων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε βαθμό πλημμελήματος. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, εξαγοράσιμη προς 8 ευρώ η μέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα