news 24/7

ΟΜΟΛΟΓΑ

Στιγμιότυπα από την Ερμού

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Οι παράγοντες κινδύνου που θα κρίνουν το 2021

Σύμφωνα με την Φθινοπωρινή Έκθεση 2020 οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τις μακροοικονομικές εξελίξεις το 2021 εστιάζουν στην πανδημία και στην ασθενή ανάκαμψη της απασχόλησης.

Δεκαετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα με επιτόκιο 1,23%

Δεκαετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα με επιτόκιο 1,23%

"Η χώρα δανείστηκε με το χαμηλότερο κόστος που έχει επιτευχθεί ποτέ στις εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου" τόνισε στην δήλωση του για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο 1,57% το επιτόκιο του 10ετούς, 3 δις δανείστηκε το Δημόσιο από τις αγορές

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον με προσφορές να ξεπερνούν τα 16 δις ευρώ από υψηλής ποιότητας επενδυτές και επιτόκιο στο 1,57% κοντά σε αυτό της έκδοσης του περασμένου Οκτωβρίου αρκετά πριν την κρίση, ήταν τα βασικά στοιχεία της σημερινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.

Στιγμιότυπα από την 2η έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Προέδρου του Eurogroup Μάριο Σεντένο με τα μέλη του

Eurogroup: Τα σκοτεινά σημεία της συμφωνίας ή πώς κέρδισαν πάλι οι Γερμανοί

Τα μέτρα που υιοθετήθηκαν στο Eurogroup αφορούν δάνεια και κανένα μη επιστρεπτέες χρηματοδοτήσεις. Πρόκειται για όχι και τόσο ελκυστικά εργαλεία για χώρες με υψηλό χρέος όπως η Ελλάδα. Η ντρίμπλα των Βορείων και ο προσωρινός συμβιβασμός

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ

Λαγκάρντ: "Πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία σε λειτουργία"

Η συζήτηση για την βοήθεια στις πληττόμενες χώρες δεν πρέπει να περιοριστεί στα κορονοομόλογα σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ, που τόνισε πως μόνο από κοινού μπορεί να επιδιωχθεί η βέλτιστη πολιτική για την καταπολέμηση της κρίσης.

Κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες

ΕΕ: Εισήγηση για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου που θα εκδώσει κορονο-ομόλογα

Μια "άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των κρατών-μελών και της ΕΕ σε ό,τι αφορά την πολιτική διακυβέρνηση, την αποφασιστικότητα και τους πόρους" ζητούν δύο Ευρωπαίοι επίτροποι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας στη "Le Monde": Ευρωομόλογο χωρίς Γερμανία και Ολλανδία, αν η Μέρκελ δεν κάνει την υπέρβαση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στη Le Monde, καλεί την ηγεσία της Ευρώπης να μην επανάλαβει τα λάθη του παρελθόντος, στην κρίση με τον κορονοϊό.

Κλειστά καταστήματα

Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και γιατί η Αθήνα θέλει να αποφύγει πάση θυσία την πιστοληπτική γραμμή

Πληθαίνουν όσοι υποστηρίζουν ότι η ύφεση στη χώρα μας θα ξεπεράσει το 5%, ίσως και το 8%, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο και για διψήφιο αριθμό! Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει -μαχητικά όμως- στην έκδοση ευρωομόλογου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μητσοτάκης στη σύνοδο της ΕΕ: "Αναγκαία η έκδοση κορονο-ομολόγου"

Οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση για την έκδοση κορονο-ομολόγου.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ της Κριστίν Λαγκάρντ

ΕΚΤ: Νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού

Άρση του περιορισμού για αγορά έως το 33% στις αγορές ομολόγων του προγράμματος των 750 δισ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Ανακοίνωσε την επιλεξιμότητα και των ελληνικών ομολόγων στο έκτακτο QΕ

Τράπεζα της Ελλάδος

Κορονοϊός: Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ για δημόσιο, τράπεζες και επιχειρήσεις

Ανάσα ρευστότητας σε τράπεζες και επιχειρήσεις η οποία εν συνεχεία θα διατεθεί στην πραγματική οικονομία και αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού του δημοσίου σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ. Ικανοποίηση στα τραπεζικά επιτελεία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

ΕΕ: Θετική στην αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα αλλά με άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να πάρει η Ελλάδα την αλλαγή χρήσης για τα κέρδη των ομολόγων. Από μηδενική βάση τον Απρίλιο οι νέες μειώσεις φόρων.

Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα παζάρι για τα πλεονάσματα και τα κέρδη των ομολόγων - Πού έχουν αντιρρήσεις οι Ευρωπαίοι

Παρασκηνιακά συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για ένα μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, με σταθερά βήματα αλλά όχι χωρίς αντιρρήσεις από δανειστές και εταίρους της Ελλάδας.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς η έκδοση τίτλων Tier 2

Σύμφωνα με τον Moody’s η έκδοση των ομολόγων Tier 2 στηρίζει τη συνολική κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, αυξάνοντας κατά περίπου 110 μονάδες βάσης τον συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειάς της.

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης και έχει μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για τους παγκόσμιους επενδυτές" αναφέρει ο πρωθυπουργός για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου