ΟΜΟΛΟΓΑ

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Στα 3 δισεκ. ανέρχεται το ποσό που άντλησε το δημόσιο από τις αγορές με την έξοδό του με 5ετές ομολογο. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα 20 δισεκ. ενώ το επιτόκιο ήταν σχεδόν μηδενικό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Μέτρα στήριξης και ελλείμματα στο "μάτι" των θεσμών

Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή του πτωχευτικού πλαισίου και για την έναρξη των πλειστηριασμών το ταχύτερο δυνατόν.

Μητσοτάκης στο CNN: Στις επόμενες 48 ώρες οι ανακοινώσεις για χαλάρωση του lockdown

Μητσοτάκης στο CNN: Στις επόμενες 48 ώρες οι ανακοινώσεις για χαλάρωση του lockdown

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο CNN, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει επιπέδωση του 3ου κύματος της πανδημίας κορονοϊού. Τι είπε για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

O υπουργός Οικονομικών Χρηστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Επιτυχημένη η σημερινή έκδοση 30ετούς ομολόγου- Αντλήθηκαν 2,5 δισεκ

"Η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, εργάζεται, και θα συνεχίσει να εργάζεται, με στρατηγικό σχέδιο, για να επαναφέρει τη χώρα στην οικονομική κανονικότητα", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου

Εκκίνηση για το βιβλίο προσφορών του 30ετούς κρατικού ομολόγου - "Καμπανάκι" για το χρέος

Το βιβλίο προσφορών για το 30ετές κρατικό ομόλογο άνοιξε με το αρχικό gudance σε ότι αφορά στο επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή κοντά στο 2%.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Κεφαλαιακή θωράκιση 2,5 δισ. στο πρώτο εξάμηνο του 2021

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χ. Μεγάλου ανακοινώνει το απόγεμα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 1 δις. ευρω και την έκδοση ομολόγου TIER II. Τρεις ακόμη κινήσεις σε εξέλιξη. Τι θα πράξει το ΤΧΣ

Η Εθνική Τράπεζα στη Θεσσαλονίκη

Τράπεζες: Ψάχνουν 4 δισ. κεφάλαια μέσω ομολόγων μέσα στο 2021

Η αυριανή έξοδος της Alpha Bank στις αγορές με την έκδοση ομολόγου Tier 2, ύψους 500 εκατ., ανοίγει τον δρόμο και στις υπόλοιπες τράπεζες. Σημαντικό διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον παρά το αρνητικό κλίμα.

Πολίτες με μάσκα στην Αθήνα

Alpha Bank: Από τις ηπιότερες στην ΕΕ η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα

Μελέτη της τράπεζας αναλύει τους λόγους για τους οποίους η αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν μεταξύ των ηπιότερων στην ΕΕ παρά το γεγονός ότι η ύφεση της ελληνικής οικονομίας το 2020 εκτιμάται ότι θα είναι υψηλότερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Στιγμιότυπα από την Ερμού

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Οι παράγοντες κινδύνου που θα κρίνουν το 2021

Σύμφωνα με την Φθινοπωρινή Έκθεση 2020 οι κύριοι παράγοντες κινδύνου για τις μακροοικονομικές εξελίξεις το 2021 εστιάζουν στην πανδημία και στην ασθενή ανάκαμψη της απασχόλησης.

Δεκαετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα με επιτόκιο 1,23%

Δεκαετές ομόλογο: 2,5 δισ. άντλησε η Ελλάδα με επιτόκιο 1,23%

"Η χώρα δανείστηκε με το χαμηλότερο κόστος που έχει επιτευχθεί ποτέ στις εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου" τόνισε στην δήλωση του για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Στο 1,57% το επιτόκιο του 10ετούς, 3 δις δανείστηκε το Δημόσιο από τις αγορές

Τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον με προσφορές να ξεπερνούν τα 16 δις ευρώ από υψηλής ποιότητας επενδυτές και επιτόκιο στο 1,57% κοντά σε αυτό της έκδοσης του περασμένου Οκτωβρίου αρκετά πριν την κρίση, ήταν τα βασικά στοιχεία της σημερινής έκδοσης του 10ετούς ομολόγου.