ΟΜΟΛΟΓΑ

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης

Silicon Valley Bank: Σε άνοδο οι τιμές των ομολόγων μετά την τραπεζική αναταραχή στις ΗΠΑ

Στη μεγαλύτερη ασφάλεια των κρατικών ομολόγων, στρέφονται οι επενδυτές μετά την κατάρρευση της SVB. "Παγώνει", όπως όλα δείχνουν, η νέα αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα της ΗΠΑ, που επρόκειτο να γίνει την τρέχουσα εβδομάδα.

Βρετανία: Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται, η λίρα ανακάμπτει μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας

Βρετανία: Οι αποδόσεις των ομολόγων μειώνονται, η λίρα ανακάμπτει μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας

Ζημιές στην βρετανική οικονομία αφήνει το πέρασμα της Λιζ Τρας, με τις ισορροπίες να αλλάζουν ξανά μετά την παραίτησή της. Η ισοτιμία της στερλίνας έναντι του δολαρίου ενισχύθηκε, ενώ τα επιτόκια μειώνονται.

Ομόλογα: "Φλερτάρει" με το 5% το ελληνικό 10ετές - Συναγερμός στη Βρετανία

Ομόλογα: "Φλερτάρει" με το 5% το ελληνικό 10ετές - Συναγερμός στη Βρετανία

Ο φόβος της ύφεσης στην Ευρώπη εκτινάσσει τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων. To κλίμα στην αγορά είναι φορτισμένο αρνητικά καθώς προεξοφλείται νέα μεγάλη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Οκτώβριο.

Χρηματιστήριο

Ευρωζώνη: Σε νέα υψηλά επίπεδα πολλών ετών αυξήθηκαν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

Οι αποδόσεις των περισσότερων κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πολλών ετών. Τη μεγαλύτερη αύξηση σημείωσαν οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων.

Προ των πυλών της ύφεσης η ευρωζώνη: Υποχώρηση ευρώ και ομολόγων - Πάνω από το 4,6% το ελληνικό 10ετές

Προ των πυλών της ύφεσης η ευρωζώνη: Υποχώρηση ευρώ και ομολόγων - Πάνω από το 4,6% το ελληνικό 10ετές

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε ο δείκτης PMI της οικονομικής δραστηριότητας, κάτι που επηρέασε την ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου ενώ αύξηση παρουσίασε και η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου.

Χρηματιστήριο

Τα ομόλογα τραβούν την ανηφόρα - Εκτόξευση των αποδόσεων εν μέσω πολιτικής και οικονομικής "τρικυμίας" στην ΕΕ

Μετά την εκτόξευση του κόστους πρώτων υλών και της ενέργειας έρχεται και η εκτίναξη του κόστους χρηματοδότησης, που αναπόφευκτα “φρενάρει” επενδυτικά σχέδια και εντείνει την πίεση για αναθεωρήσεις προϋπολογισμών για μεγάλα έργα.

Μια γυναίκα σε δρόμο της Θεσσαλονίκης

Παγκόσμια Τράπεζα: "Μαύρες" προβλέψεις για την οικονομία - Επιβράδυνση και μετά το 2023

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας εξέφρασε την ανησυχία του αναφορικά με την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και το ενδεχόμενο να διαρκέσει και πέραν του 2023. Στο στόχαστρο των αγορών ξανά η Ελλάδα.

Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα - Στα επίπεδα του 2017 η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

Ισχυρές πιέσεις στα ομόλογα - Στα επίπεδα του 2017 η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

H απόδοση του ελληνικού 10ετους ομολόγου επέστρψε στα επίπεδα του 2017-2018. Αρνητικό το κλίμα σε όλες τις ευρωπαικές αγορές ενώ αναμένεται νέα αύξηση των επιτοκίων της FED.

Σε ναρκοπέδιο η οικονομία - Το "μίνι κραχ", ο πληθωριστικός πυρετός και η "ανηφόρα" των επιτοκίων

Σε ναρκοπέδιο η οικονομία - Το "μίνι κραχ", ο πληθωριστικός πυρετός και η "ανηφόρα" των επιτοκίων

Η άνοδος τους κόστους χρήματος δυσκολεύει την προσπάθεια για ανάπτυξη, ειδικά οικονομιών που "διψούν" για ρευστότητα και "φρέσκο" χρήμα όπως η Ελληνική.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικό μήνυμα σε αίθουσα του χρηματιστηρίου

Ελιγμοί Ρωσίας για να αποφύγει τη χρεοκοπία: Πλήρωσε ομόλογα σε δολάρια την τελευταία στιγμή

Τη χρεοκοπία απέφυγε η Ρωσία πληρώνοντας ευρωομόλογα συνολικού ύψους 649,2 εκατ. σε δολάρια, παρά τις υποσχέσεις για πληρωμή σε ρούβλια όσο διάστημα τα αποθεματικά της παρέμεναν δεσμευμένα.

7ετες Ομόλογο: Με άνοδο στο επιτόκιο αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ

7ετες Ομόλογο: Με άνοδο στο επιτόκιο αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ

"Διατηρούμε σε ασφαλή επίπεδα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους ωστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων" ανέφερε με αφορμή την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών.

Ελληνική οικονομία

Με 10ετές ομόλογο ανοίγει ο φετινός κύκλος δανεισμού της χώρας

Από χθες ο Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με βάση σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε τις διαδικασίες δίνοντας εντολή σε Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale, για την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου

Ομόλογα

Με 10ετές ομόλογο ανοίγει ο φετινός κύκλος δανεισμού της χώρας

Από χθες ο Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με βάση σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε τις διαδικασίες δίνοντας εντολή σε Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale, για την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ακρίβεια και πανδημία απέναντι στη "συνετή" δημοσιονομική πολιτική - Οι θεσμοί, το Σύμφωνο και το "ζύγι" για τις εκλογές

Χωρίς να μπαίνει "στο μάτι" των θεσμών και των "σκληρών" του Βορρά, δηλαδή με "συνετή πολιτική" παροχών, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας και του πληθωρισμού, αλλά και των εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σταϊκούρας: "Σημαντική η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα - Απαιτείται δουλειά για την επενδυτική βαθμίδα"

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών.

Εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η τιμή διάθεσης έχει οριστεί στα 1000 ευρώ ανά ομολογία με ελάχιστη συμμετοχή τα 1000 ευρώ, ενώ το εύρος απόδοσης θα κινηθεί μεταξύ 2,4 και 2,9% και θα αντληθούν 250 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αντλεί 500 εκατ. με έκδοση πράσινου ομολόγου

Προσφορές άνω των 750 εκατ. ευρώ έχει υποδεχτεί το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς. Η αρχική καθοδήγηση σε ό,τι αφορά το επιτόκιο κάνει λόγο για περίπου 4%..

Η 3η δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στην Ρεβυθούσα.

Τράπεζες: Ομολογιακό 505 εκατ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ

Συμφωνία μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Σκοπός της δανειακής σύμβασης είναι η χρηματοδότηση του δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του ΕΣΦΑ 2021-2030, όπως αυτό εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: "Ομπρέλα" με αγορές ομολόγων 2,8 δισεκ. το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου

Συνεχίζει τη στήριξη στην ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς χρέους των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Για την Ελλάδα έχει αγοράσει έτσι συνολικά ομόλογα άνω των 32 δισεκ. Ευρώ.

Alpha Bank

Alpha Bank: Τρίτη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές σε ένα χρόνο

Ισχυρή ζήτηση από μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 500 εκατ. Η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.