ΟΜΟΛΟΓΑ

Σε ναρκοπέδιο η οικονομία - Το "μίνι κραχ", ο πληθωριστικός πυρετός και η "ανηφόρα" των επιτοκίων

Σε ναρκοπέδιο η οικονομία - Το "μίνι κραχ", ο πληθωριστικός πυρετός και η "ανηφόρα" των επιτοκίων

Η άνοδος τους κόστους χρήματος δυσκολεύει την προσπάθεια για ανάπτυξη, ειδικά οικονομιών που "διψούν" για ρευστότητα και "φρέσκο" χρήμα όπως η Ελληνική.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεοπτικό μήνυμα σε αίθουσα του χρηματιστηρίου

Ελιγμοί Ρωσίας για να αποφύγει τη χρεοκοπία: Πλήρωσε ομόλογα σε δολάρια την τελευταία στιγμή

Τη χρεοκοπία απέφυγε η Ρωσία πληρώνοντας ευρωομόλογα συνολικού ύψους 649,2 εκατ. σε δολάρια, παρά τις υποσχέσεις για πληρωμή σε ρούβλια όσο διάστημα τα αποθεματικά της παρέμεναν δεσμευμένα.

7ετες Ομόλογο: Με άνοδο στο επιτόκιο αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ

7ετες Ομόλογο: Με άνοδο στο επιτόκιο αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ

"Διατηρούμε σε ασφαλή επίπεδα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, εξασφαλίζοντας τους απαιτούμενους πόρους ωστε να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων" ανέφερε με αφορμή την επανέκδοση του 7ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών.

Ελληνική οικονομία

Με 10ετές ομόλογο ανοίγει ο φετινός κύκλος δανεισμού της χώρας

Από χθες ο Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με βάση σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε τις διαδικασίες δίνοντας εντολή σε Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale, για την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου

Ομόλογα

Με 10ετές ομόλογο ανοίγει ο φετινός κύκλος δανεισμού της χώρας

Από χθες ο Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με βάση σχετική ανακοίνωση, ξεκίνησε τις διαδικασίες δίνοντας εντολή σε Barclays, Commerzbank, Eurobank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale, για την έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Ακρίβεια και πανδημία απέναντι στη "συνετή" δημοσιονομική πολιτική - Οι θεσμοί, το Σύμφωνο και το "ζύγι" για τις εκλογές

Χωρίς να μπαίνει "στο μάτι" των θεσμών και των "σκληρών" του Βορρά, δηλαδή με "συνετή πολιτική" παροχών, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κρίση της πανδημίας και του πληθωρισμού, αλλά και των εξελίξεων σε πολιτικό επίπεδο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. 

Σταϊκούρας: "Σημαντική η απόφαση της ΕΚΤ για τα ομόλογα - Απαιτείται δουλειά για την επενδυτική βαθμίδα"

Ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα ελληνικά ομόλογα σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών.

Εγκαταστάσεις της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία για το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό η τιμή διάθεσης έχει οριστεί στα 1000 ευρώ ανά ομολογία με ελάχιστη συμμετοχή τα 1000 ευρώ, ενώ το εύρος απόδοσης θα κινηθεί μεταξύ 2,4 και 2,9% και θα αντληθούν 250 εκατ. ευρώ.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς: Αντλεί 500 εκατ. με έκδοση πράσινου ομολόγου

Προσφορές άνω των 750 εκατ. ευρώ έχει υποδεχτεί το βιβλίο προσφορών για το πράσινο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς. Η αρχική καθοδήγηση σε ό,τι αφορά το επιτόκιο κάνει λόγο για περίπου 4%..

Η 3η δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της ΔΕΣΦΑ στην Ρεβυθούσα.

Τράπεζες: Ομολογιακό 505 εκατ. ευρώ στον ΔΕΣΦΑ

Συμφωνία μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. Σκοπός της δανειακής σύμβασης είναι η χρηματοδότηση του δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του ΕΣΦΑ 2021-2030, όπως αυτό εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

ΕΚΤ: "Ομπρέλα" με αγορές ομολόγων 2,8 δισεκ. το δίμηνο Αυγούστου - Σεπτεμβρίου

Συνεχίζει τη στήριξη στην ελληνική οικονομία η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς χρέους των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Για την Ελλάδα έχει αγοράσει έτσι συνολικά ομόλογα άνω των 32 δισεκ. Ευρώ.

Alpha Bank

Alpha Bank: Τρίτη επιτυχημένη έξοδος στις αγορές σε ένα χρόνο

Ισχυρή ζήτηση από μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια για το ομόλογο υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας ύψους 500 εκατ. Η κάλυψη του βιβλίου προσφορών έφτασε τη 1,5 φορά, μέσα σε μόλις 1 ώρα από το άνοιγμα του, ενώ η τελική ζήτηση ξεπέρασε το 1 δισ. ευρώ.

Τράπεζα Alpha Bank

Alpha Bank: Νέα έξοδος στις αγορές με ομόλογο 500 εκατ.

Ανοίγει, πιθανότατα αύριο, το βιβλίο προσφορών για την έκδοση senior preferred ομολόγου από την Alpha Bank. Το ύψος της έκδοσης τοποθετείται στα 500 εκατ. ευρώ περίπου και θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας του Ομίλου.

Τράπεζα

Τράπεζες: Έρχεται "μπαράζ" ομολογιακών εκδόσεων

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και η μείωση των κόκκινων δανείων, πυροδοτεί κύμα ομολογιακών εκδόσεων μέχρι τέλος του έτους. Συνολικά αναμένονται 4 δισ. εκδόσεις ετησίως και 16 δισ. σε βάθος 4ετίας.

Τράπεζα Eurobank

Eurobank: προχωράει στην έκδοση ομολόγου 500 εκατ.

Η τράπεζα έδωσε σχετική διερευνητική εντολή στους αναδόχους για την έκδοση ύψους έως 500 εκατ. ευρώ, με το βιβλίο προσφορών να ανοίγει προσεχώς, ανάλογα και με τις συνθήκες στις αγορές.

Τράπεζα Πειραιώς

Τράπεζα Πειραιώς - Ομόλογο: Ενδιαφέρον από 200 θεσμικούς επενδυτές από 20 χώρες

Για τους τίτλους Additional Tier 1 ύψους €600 εκατ. εξετάζεται η εισαγωγή τους στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, ενώ τα καθαρά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου του Ομίλου Πειραιώς,

Ο Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Δανειστήκαμε 2,5 δισ. ευρώ με το spread στα επίπεδα του 2008

"Η χώρα αξιοποίησε, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, το ευνοϊκό περιβάλλον που έχουν δημιουργήσει οι ευρωπαϊκές αποφάσει και η ενίσχυση της αξιοπιστίας και της προοπτικής της οικονομίας" τόνισε ο υπουργός Οικονομικών για τη νέα έκδοση χρέους.

Άνθρωποι με μάσκα έξω από το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος

Μπαράζ ομολογιακών εκδόσεων από το Δημόσιο με αρωγό τις τράπεζες

Μέσα σε έξι μήνες το ελληνικό Δημόσιο θα έχει καλύψει πάνω από το 90% του ετήσιου στόχου δανεισμού με το μεγαλύτερο μέρος των εκδόσεων να απορροφώνται από τις ελληνικές Τράπεζες που αποκομίζουν σημαντικά οφέλη

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Σταϊκούρας: Ιδιαίτερα επιτυχημένη η σημερινή έξοδος στις αγορές με 5ετές ομόλογο

Στα 3 δισεκ. ανέρχεται το ποσό που άντλησε το δημόσιο από τις αγορές με την έξοδό του με 5ετές ομολογο. Οι προσφορές των επενδυτών ανήλθαν στα 20 δισεκ. ενώ το επιτόκιο ήταν σχεδόν μηδενικό.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

10η μεταμνημονιακή αξιολόγηση: Μέτρα στήριξης και ελλείμματα στο "μάτι" των θεσμών

Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν τις εξελίξεις στο τραπεζικό πεδίο, αλλά και να ασκήσουν πιέσεις για την εφαρμογή του πτωχευτικού πλαισίου και για την έναρξη των πλειστηριασμών το ταχύτερο δυνατόν.