news 24/7

ΟΜΟΛΟΓΑ

Κτήριο Ελληνικού Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στις αγορές η Ελλάδα με 15ετές ομόλογο

Η διπλή αναβάθμιση της Fitch την περασμένη Παρασκευή άνοιξε το δρόμο στο υπουργείο οικονομικών για την άμεση έκδοση ακόμη και 15ετούς τίτλου στέλνοντας παράλληλα την απόδοση του δεκαετούς στο 1,15%.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

"Δωράκι" στην Ελλάδα από τον ESM

Ο ESM χαρίζει για άλλο ένα εξάμηνο το επιτοκιακό πέναλτι ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να το είχαμε καταβάλει από τις αρχές του 2017

ΟΔΔΗΧ: Δανεισμός ως 9 δισ. το 2020 - Από την Παρασκευή στην ΤτΕ η δόση από τα κέρδη ομολόγων

ΟΔΔΗΧ: Δανεισμός ως 9 δισ. το 2020 - Από την Παρασκευή στην ΤτΕ η δόση από τα κέρδη ομολόγων

Δημόσιο δανεισμό από 4 έως και 9 δισ. ευρώ προσαρμοσμένο στις αβεβαιότητες του 2020 θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα δημοσιεύσει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ για τον επόμενο χρόνο.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Εurogroup προς Ελλάδα: Πρώτα τα έργα, μετά η έγκριση των δαπανών

Την αναβολή της συζήτησης για χρήση των κερδών από τα ομόλογα σε δημόσιες επενδύσεις προανήγγειλαν οι Βρυξέλλες οι οποίες βλέπουν την Ελλάδα να μην μπορεί να υλοποιήσει ούτε και το «πετσοκομμένο» ΠΔΕ του 2019.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για την αλλαγή του υπολογισμού των κερδών από τα ομόλογα

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για επενδύσεις", όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας.

Φωτό αρχείου: Χρηματιστήριο Αθηνών

DBRS: Αναβάθμισε σε θετική την τάση για την Ελλάδα αλλά όχι και το αξιόχρεο

Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης για το αξιόχρεο της Ελλάδα στο BB (low), αναβαθμίζοντας ωστόσο την τάση από σταθερή σε θετική, προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS. Χρέος και ρευστότητα τα "αγκάθια" της ελληνικής οικονομίας.

Εικόνα από το χρηματιστήριο Αθηνών

Οι αγορές προεξοφλούν νέα αναβάθμιση - Έρχονται ακόμη χαμηλότερα επιτόκια

Έρχονται ακόμη χαμηλότερα επιτόκια για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Την Παρασκευή αναμένεται νέα αναβάθμιση από τον οίκο DBRS, η οποία θα είναι περισσότερο θεσμική από όλες όσες προηγήθηκαν καθώς θα αναβαθμίσει την Ελλάδα οριζόντια, μια θέση πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Τα ελληνικά ομόλογα ευνοούνται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη καθώς σήμερα η ΕΚΤ ξεκίνησε και πάλι τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Με αρνητικό επιτόκιο -0,020 δανείστηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους η απόδοση στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας μειώθηκε στο -0,020%, ενώ το δημόσιο άντλησε το ποσό των 487,5 εκατομμύρια ευρώ.

Reuters: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο - Έπεσε στο 1,31%

Reuters: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο - Έπεσε στο 1,31%

Τα ομόλογα της νότιας Ευρώπης έχουν καλές επιδόσεις ύστερα από το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δυνατή η χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για επενδύσεις

Δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονασμάτων κατά την παρουσίαση του καινούργιου εκπροσώπου της Ελλάδας στο τελευταίο EuroWorking Group, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων

Μητσοτάκης: Θα θέσουμε στην Κομισιόν την επιστροφή των κερδών από ελληνικά ομόλογα το 2020

Το πρώτο βήμα για διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου πριν τη συζήτηση για τα πρωτογενή περιέγραψε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις με Ρούτε. Το προσφυγικό στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο Μητσοτάκης κάλεσε ευρωπαϊκές χώρες να περιθάλψουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Φόβοι για νέα ύφεση στις διεθνείς αγορές

Αυξάνονται οι ανησυχίες για νέα παγκόσμια ύφεση

Τα δεκαετή ομόλογα στις ΗΠΑ αποτιμώνται κάτω από τα διετή. Ένα βήμα πριν την ύφεση η “ατμομηχανή” της ευρωζώνης, η Γερμανία. Brexit και κρίση στην Ιταλία, με ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών στην Ισπανία και επέμβασης της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ. Το ΔΝΤ αποτυγχάνει στην Αργεντινή. Τα ερωτήματα για τις αντιδράσεις των Βρυξελλών, αλλά και για την Ελλάδα.

Σημαίες στο κτίριο του ΥΠΕΞ

Spiegel: Η Ελλάδα δανείζεται φτηνότερα από τις ΗΠΑ

"Όσο πιο αξιόπιστος είναι κάποιος οφειλέτης, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση" επισημαίνει το Spiegel και καταλήγει: "Η Ελλάδα επωφελείται από τη συμμετοχή της στη Νομισματική Ένωση, η οποία από την ίδρυση της προσπαθεί να επιτύχει την σύγκλιση των επιτοκίων της κεφαλαιαγοράς για τις χώρες μέλη".

Moody's

Στο πάρτι των ευρωομολόγων και η Ελλάδα με το 10ετές ξανά κάτω από 2%. Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις λέει η Moody’s

Κάτω από το 2% βρέθηκε ξανά το πρωί η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς, ενώ η Moody’s δίνει σε σημείωμα της την συνταγή για την αναβάθμιση: Γερά δημοσιονομικά και μεταρρυθμίσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Reuters: Σε "ράλι" καθόδου οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων - Έπεσαν κάτω από το 2%

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα είναι πλέον πολύ χαμηλό, την ώρα που και οι αποδόσεις των γερμανικών ομοόγων υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Χρηματιστήριο Αθηνών - φωτογραφία αρχείου

Σε θεσμικούς επενδυτές περίπου 1,9 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ του 7ετούς ομολόγου

Το Δημόσιο άντλησε τελικά από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου περίπου το 1/5 της προσφοράς, δηλαδή 2,5 δισ. από το οποία τα 1,875 δισ. ευρώ απορροφήθηκε από διαχειριστές διαθεσίμων και τράπεζες.