news 24/7

ΟΜΟΛΟΓΑ

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Με αρνητικό επιτόκιο -0,020 δανείστηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους η απόδοση στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας μειώθηκε στο -0,020%, ενώ το δημόσιο άντλησε το ποσό των 487,5 εκατομμύρια ευρώ.

Reuters: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο - Έπεσε στο 1,31%

Reuters: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο - Έπεσε στο 1,31%

Τα ομόλογα της νότιας Ευρώπης έχουν καλές επιδόσεις ύστερα από το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δυνατή η χρήση των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα για επενδύσεις

Δεν τέθηκε ζήτημα πρωτογενών πλεονασμάτων κατά την παρουσίαση του καινούργιου εκπροσώπου της Ελλάδας στο τελευταίο EuroWorking Group, σύμφωνα με τον αξιωματούχο της ευρωζώνης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ομόλογός του της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων

Μητσοτάκης: Θα θέσουμε στην Κομισιόν την επιστροφή των κερδών από ελληνικά ομόλογα το 2020

Το πρώτο βήμα για διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου πριν τη συζήτηση για τα πρωτογενή περιέγραψε ο πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις με Ρούτε. Το προσφυγικό στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ο Μητσοτάκης κάλεσε ευρωπαϊκές χώρες να περιθάλψουν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Φόβοι για νέα ύφεση στις διεθνείς αγορές

Αυξάνονται οι ανησυχίες για νέα παγκόσμια ύφεση

Τα δεκαετή ομόλογα στις ΗΠΑ αποτιμώνται κάτω από τα διετή. Ένα βήμα πριν την ύφεση η “ατμομηχανή” της ευρωζώνης, η Γερμανία. Brexit και κρίση στην Ιταλία, με ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών στην Ισπανία και επέμβασης της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ. Το ΔΝΤ αποτυγχάνει στην Αργεντινή. Τα ερωτήματα για τις αντιδράσεις των Βρυξελλών, αλλά και για την Ελλάδα.

Σημαίες στο κτίριο του ΥΠΕΞ

Spiegel: Η Ελλάδα δανείζεται φτηνότερα από τις ΗΠΑ

"Όσο πιο αξιόπιστος είναι κάποιος οφειλέτης, τόσο χαμηλότερη είναι η απόδοση" επισημαίνει το Spiegel και καταλήγει: "Η Ελλάδα επωφελείται από τη συμμετοχή της στη Νομισματική Ένωση, η οποία από την ίδρυση της προσπαθεί να επιτύχει την σύγκλιση των επιτοκίων της κεφαλαιαγοράς για τις χώρες μέλη".

Moody's

Στο πάρτι των ευρωομολόγων και η Ελλάδα με το 10ετές ξανά κάτω από 2%. Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις λέει η Moody’s

Κάτω από το 2% βρέθηκε ξανά το πρωί η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς, ενώ η Moody’s δίνει σε σημείωμα της την συνταγή για την αναβάθμιση: Γερά δημοσιονομικά και μεταρρυθμίσεις.

Φωτογραφία αρχείου

Reuters: Σε "ράλι" καθόδου οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων - Έπεσαν κάτω από το 2%

Όπως μεταδίδει το Reuters, το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα είναι πλέον πολύ χαμηλό, την ώρα που και οι αποδόσεις των γερμανικών ομοόγων υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα

Χρηματιστήριο Αθηνών - φωτογραφία αρχείου

Σε θεσμικούς επενδυτές περίπου 1,9 δισ. ευρώ από τα 2,5 δισ. ευρώ του 7ετούς ομολόγου

Το Δημόσιο άντλησε τελικά από την έκδοση του 7ετούς ομολόγου περίπου το 1/5 της προσφοράς, δηλαδή 2,5 δισ. από το οποία τα 1,875 δισ. ευρώ απορροφήθηκε από διαχειριστές διαθεσίμων και τράπεζες.

Χρηματιστήριο Αθηνών

Ξανά στις αγορές - Σε έκδοση 7ετούς ομολόγου προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών

Οι προσδοκίες για το νέο ομόλογο από το οποίο αναμένεται να αντληθούν 2-2,5 δισ. ευρώ είναι να πετύχει ένα επιτόκιο κάτω από 2% που θεωρείται ρεαλιστικό με δεδομένη την πορεία των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ειδικά του γεγονότος ότι ο δεκαετής τίτλος που εκδόθηκε τον Μάρτιο διαπραγματεύεται σήμερα με απόδοση κοντά στο 2,3%.

Στιγμιότυπο από το Χρηματιστήριο Αθηνών

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει έκδοση νέου ομολόγου μέχρι τον Ιούνιο

Μία δεύτερη κυβερνητική πηγή, σύμφωνα με το Reuters, επιβεβαίωσε το σχέδιο, δηλώνοντας ότι η νέα έκδοση είναι πιθανόν να γίνει έως το τέλος του δεύτερου τριμήνου και θα είναι ύψους 2 δισ. ευρώ.

Η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ποιοι αγόρασαν το 10ετές ομόλογο

Το μεγαλύτερο μέρος της έκδοσης βρίσκεται σε χέρια επενδυτών που θα διακρατήσουν τους ελληνικούς τίτλους ως αποταμιευτικό προϊόν και δεν θα μεταπωλήσουν άμεσα επηρεάζοντας προς τα κάτω την τιμή και προς τα πάνω την απόδοση του ομολόγου.

Ελληνική οικονομία

Αντίστροφη μέτρηση για την έκδοση του νέου 10ετούς ομολόγου

Μετά τη διπλή αναβάθμιση της οικονομίας από την Moody’s μόνο κάτι εξαιρετικά απρόοπτο θα αναβάλει την νέα προσπάθεια δανεισμού από τις αγορές με 10ετές ομολόγου για παραπάνω από μια ή δύο ημέρες.