news 24/7

ΟΜΟΛΟΓΑ

Κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες

ΕΕ: Εισήγηση για δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου που θα εκδώσει κορονο-ομόλογα

Μια "άνευ προηγουμένου κινητοποίηση των κρατών-μελών και της ΕΕ σε ό,τι αφορά την πολιτική διακυβέρνηση, την αποφασιστικότητα και τους πόρους" ζητούν δύο Ευρωπαίοι επίτροποι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

Τσίπρας στη "Le Monde": Ευρωομόλογο χωρίς Γερμανία και Ολλανδία, αν η Μέρκελ δεν κάνει την υπέρβαση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με άρθρο του στη Le Monde, καλεί την ηγεσία της Ευρώπης να μην επανάλαβει τα λάθη του παρελθόντος, στην κρίση με τον κορονοϊό.

Κλειστά καταστήματα

Η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και γιατί η Αθήνα θέλει να αποφύγει πάση θυσία την πιστοληπτική γραμμή

Πληθαίνουν όσοι υποστηρίζουν ότι η ύφεση στη χώρα μας θα ξεπεράσει το 5%, ίσως και το 8%, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο και για διψήφιο αριθμό! Γιατί η Ελλάδα πρέπει να επιμείνει -μαχητικά όμως- στην έκδοση ευρωομόλογου

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στην τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μητσοτάκης στη σύνοδο της ΕΕ: "Αναγκαία η έκδοση κορονο-ομολόγου"

Οι ηγέτες της ΕΕ δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι χρειαστεί για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόταση για την έκδοση κορονο-ομολόγου.

Η επικεφαλής της ΕΚΤ της Κριστίν Λαγκάρντ

ΕΚΤ: Νέα όπλα στη μάχη κατά του κορονοϊού

Άρση του περιορισμού για αγορά έως το 33% στις αγορές ομολόγων του προγράμματος των 750 δισ. ευρώ αποφάσισε η ΕΚΤ. Ανακοίνωσε την επιλεξιμότητα και των ελληνικών ομολόγων στο έκτακτο QΕ

Τράπεζα της Ελλάδος

Κορονοϊός: Τι σημαίνει η απόφαση της ΕΚΤ για δημόσιο, τράπεζες και επιχειρήσεις

Ανάσα ρευστότητας σε τράπεζες και επιχειρήσεις η οποία εν συνεχεία θα διατεθεί στην πραγματική οικονομία και αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού του δημοσίου σηματοδοτεί η απόφαση της ΕΚΤ. Ικανοποίηση στα τραπεζικά επιτελεία.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Απόφαση ΕΚΤ: Χωρίς περιορισμούς οι αγορές ομολόγων του δημοσίου από τις εμπορικές τράπεζες

Στην άρση των περιορισμών στα ανοίγματα των ελληνικών εμπορικών τραπεζών προς τος ελληνικό δημόσιο προχώρησε με απόφασή της η ΕΚΤ, γυρίζοντας σελίδα από την περιοριστική απόφαση η οποία είχε ληφθεί πέντε χρόνια νωρίτερα, τον Μάρτιο του 2015.

Ο υπ. Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας

ΕΕ: Θετική στην αλλαγή χρήσης των κερδών από ομόλογα αλλά με άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας

Ποια είναι τα προαπαιτούμενα για να πάρει η Ελλάδα την αλλαγή χρήσης για τα κέρδη των ομολόγων. Από μηδενική βάση τον Απρίλιο οι νέες μειώσεις φόρων.

Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα παζάρι για τα πλεονάσματα και τα κέρδη των ομολόγων - Πού έχουν αντιρρήσεις οι Ευρωπαίοι

Παρασκηνιακά συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για ένα μεγαλύτερο δημοσιονομικό χώρο, με σταθερά βήματα αλλά όχι χωρίς αντιρρήσεις από δανειστές και εταίρους της Ελλάδας.

Υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Moody’s: Θετική για το αξιόχρεο της Τράπεζας Πειραιώς η έκδοση τίτλων Tier 2

Σύμφωνα με τον Moody’s η έκδοση των ομολόγων Tier 2 στηρίζει τη συνολική κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, αυξάνοντας κατά περίπου 110 μονάδες βάσης τον συντελεστή κεφαλαιακής επάρκειάς της.

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη

Μητσοτάκης για 10ετές ομόλογο: Αυτό που κάποτε θεωρείτο αδύνατο, επετεύχθη

"Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια τροχιά ανάπτυξης και έχει μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για τους παγκόσμιους επενδυτές" αναφέρει ο πρωθυπουργός για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Κτήριο Ελληνικού Χρηματιστηρίου Αθηνών

Στις αγορές η Ελλάδα με 15ετές ομόλογο

Η διπλή αναβάθμιση της Fitch την περασμένη Παρασκευή άνοιξε το δρόμο στο υπουργείο οικονομικών για την άμεση έκδοση ακόμη και 15ετούς τίτλου στέλνοντας παράλληλα την απόδοση του δεκαετούς στο 1,15%.

Ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ

"Δωράκι" στην Ελλάδα από τον ESM

Ο ESM χαρίζει για άλλο ένα εξάμηνο το επιτοκιακό πέναλτι ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να το είχαμε καταβάλει από τις αρχές του 2017

ΟΔΔΗΧ: Δανεισμός ως 9 δισ. το 2020 - Από την Παρασκευή στην ΤτΕ η δόση από τα κέρδη ομολόγων

ΟΔΔΗΧ: Δανεισμός ως 9 δισ. το 2020 - Από την Παρασκευή στην ΤτΕ η δόση από τα κέρδη ομολόγων

Δημόσιο δανεισμό από 4 έως και 9 δισ. ευρώ προσαρμοσμένο στις αβεβαιότητες του 2020 θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα δημοσιεύσει σήμερα ο ΟΔΔΗΧ για τον επόμενο χρόνο.

Συνεδρίαση του Eurogroup

Εurogroup προς Ελλάδα: Πρώτα τα έργα, μετά η έγκριση των δαπανών

Την αναβολή της συζήτησης για χρήση των κερδών από τα ομόλογα σε δημόσιες επενδύσεις προανήγγειλαν οι Βρυξέλλες οι οποίες βλέπουν την Ελλάδα να μην μπορεί να υλοποιήσει ούτε και το «πετσοκομμένο» ΠΔΕ του 2019.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι

Κοινοτικός αξιωματούχος: Το 2020 η συζήτηση για την αλλαγή του υπολογισμού των κερδών από τα ομόλογα

Απαντώντας στην σχετική ερώτηση αν τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν "για επενδύσεις", όπως έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση, ο αξιωματούχος της ΕΕ διευκρίνισε πώς αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα αυξηθεί ο δημοσιονομικός χώρος της ελληνικής οικονομίας.

Φωτό αρχείου: Χρηματιστήριο Αθηνών

DBRS: Αναβάθμισε σε θετική την τάση για την Ελλάδα αλλά όχι και το αξιόχρεο

Στην επιβεβαίωση της αξιολόγησης για το αξιόχρεο της Ελλάδα στο BB (low), αναβαθμίζοντας ωστόσο την τάση από σταθερή σε θετική, προχώρησε ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS. Χρέος και ρευστότητα τα "αγκάθια" της ελληνικής οικονομίας.

Εικόνα από το χρηματιστήριο Αθηνών

Οι αγορές προεξοφλούν νέα αναβάθμιση - Έρχονται ακόμη χαμηλότερα επιτόκια

Έρχονται ακόμη χαμηλότερα επιτόκια για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Την Παρασκευή αναμένεται νέα αναβάθμιση από τον οίκο DBRS, η οποία θα είναι περισσότερο θεσμική από όλες όσες προηγήθηκαν καθώς θα αναβαθμίσει την Ελλάδα οριζόντια, μια θέση πιο κοντά στην επενδυτική βαθμίδα.

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Νέο ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές ομόλογο

Τα ελληνικά ομόλογα ευνοούνται από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη καθώς σήμερα η ΕΚΤ ξεκίνησε και πάλι τις αγορές ομολόγων στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.

Συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου

Με αρνητικό επιτόκιο -0,020 δανείστηκε για πρώτη φορά η Ελλάδα

Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους η απόδοση στη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας μειώθηκε στο -0,020%, ενώ το δημόσιο άντλησε το ποσό των 487,5 εκατομμύρια ευρώ.

Reuters: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο - Έπεσε στο 1,31%

Reuters: Σε νέο ιστορικό χαμηλό το 10ετές ομόλογο - Έπεσε στο 1,31%

Τα ομόλογα της νότιας Ευρώπης έχουν καλές επιδόσεις ύστερα από το πακέτο μέτρων στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.