Σκάνδαλο στην Κομοτηνή: Επίορκος υπάλληλος πουλούσε "μαϊμού" τίτλους ιδιοκτησίας στα κοιμητήρια

Σκάνδαλο στην Κομοτηνή: Επίορκος υπάλληλος πουλούσε "μαϊμού" τίτλους ιδιοκτησίας στα κοιμητήρια

Υπάλληλος πωλούσε επί χρόνια πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας σε ανυποψίαστους δημότες. Το σκάνδαλο αποκάλυψε με ελέγχους η Αντιδημαρχεία. Πώς δρούσε ο επίορκος υπάλληλος. Oι δηλώσεις του αντιδημάρχου, Βασ. Κυπριανίδη (Pic+Vid)

Ένα ολόκληρο εργαστήριο έκδοσης παράνομων τίτλων ιδιοκτησίας ταφών είχε στήσει ένας επίορκος υπάλληλος του δήμου Κομοτηνής, εξαπατώντας ανυποψίαστους πολίτες.

Ο υπάλληλος, που πλέον έχει αποβιώσει, είχε φωτοτυπήσει έναν πρωτότυπο τίτλο ιδιοκτησίας τάφου από τον οποίο στη συνέχεια έσβησε με μπλάνκο το όνομα του δικαιούχου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thrakitoday.com , προχώρησε στη μαζική παραγωγή αντιγράφων των πλαστών τίτλων, τα οποία παζάρευε προς 200.000 δραχμές τη δεκαετία του 1990 σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Η απάτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από έλεγχο που διέταξε ο αντιδήμαρχος του δήμου Κομοτηνής, Βασίλης Κυπριανίδης, υπεύθυνος για τον χώρο των κοιμητηρίων.

Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο επίορκος υπάλληλος είχε διαθέσει συνολικά 54 πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, λειτουργώντας μεμονωμένα και κερδοσκοπώντας επί τουλάχιστον μια δεκαετία.

"Εμείς κάναμε τον έλεγχο και από αυτόν προέκυψε ότι συνολικά είχαν δοθεί 54 πλαστοί τίτλοι ιδιοκτησίας", σημειώνει ο κ. Κυπριανίδης, εξηγώντας πως ήδη η νομική υπηρεσία του δήμου εξετάζει τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το πρόβλημα που πλέον έχει ανακύψει.

"Πρέπει να αναδείξουμε τις παθογένειες και να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τους πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας γιατί ο χώρος των κοιμητηρίων είναι ένας τόπος ιερός και μόνο με σοβαρότητα και υπευθυνότητα μπορεί κανείς να τον αντιμετωπίσει" τονίζει ο κ. Κυπριανίδης.

Οι ιδιοκτήτες των πλαστών τίτλων ιδιοκτησίας έπεσαν στην κυριολεξία από τα σύννεφα όταν κλήθηκαν από τον δήμο να παρουσιάσουν τα πιστοποιητικά απόκτησης των τάφων των συγγενικών τους προσώπων και ανακάλυψαν πως πρόκειται για πλαστούς τίτλους και πως έπεσαν θύματα απάτης.

Πλέον το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Κομοτηνής αναμένεται να δώσει τη λύση στην απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ο έλεγχος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, ώστε να διαπιστωθεί το εάν έχουν εκδοθεί και άλλοι πλαστοί τίτλοι ιδιοκτησίας.

Πηγή: thrakitoday.com

Σκάνδαλο στην Κομοτηνή: Επίορκος υπάλληλος πουλούσε
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκάνδαλο στην Κομοτηνή

SHARE:

24Media Network