Σκάνδαλο στον ΟΣΕ με εμπλοκή υπαλλήλων και σπείρας Ρομά

Immobilized trains and suburban after the 24-hour strike of the Panhellenic Union of Traction Personnel, in Thessaloniki, Greece, on June 9, 2016. /          24       (), , , 9  2016.
Immobilized trains and suburban after the 24-hour strike of the Panhellenic Union of Traction Personnel, in Thessaloniki, Greece, on June 9, 2016. / 24 (), , , 9 2016. SOOC

Κατηγορούμενοι είναι τουλάχιστον 30 άτομα, εκ των οποίων 19 συλληφθέντες, ενώ εμπλέκονται 10 υπάλληλοι του ΟΣΕ από όλη την χώρα

Εξιχνιάστηκε μεγάλη υπόθεση κλοπής και απάτης σε βάρος του ΟΣΕ από την Οικονομική Αστυνομία. Η δράση του κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν τουλάχιστον 10 υπάλληλοι του ΟΣΕ, κράτησε τουλάχιστον τα δύο τελευταία χρόνια..

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 30 άτομα, εκ των οποίων 19 συλληφθέντες. Οι υπάλληλοι του ΟΣΕ από όλη την χώρα, έστηναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς για την πώληση δήθεν παλιού υλικού σε σκραπατζίδικα που ανήκαν σε τρεις Ρομά.

Τα κέρδη κατέληγαν ακόμη και σε τραπεζικούς λογαριασμούς στην Βουλγαρία, ενώ δεν έφτανε που έκαναν φωτογραφικούς διαγωνισμούς, για την πώληση τόνων υλικού, αλλά έκαναν εικονική ζύγιση και έτσι οι παραλήπτες έφευγαν με τόνους υλικού παραπάνω από αυτό που ακόμα και τα φωτογραφικά έγγραφα προέβλεπαν, επιφέροντας έτσι, ιδιαίτερα μεγάλη οικονομική ζημία στο ελληνικό Δημόσιο.

Για την υπόθεση, έγινε επίσημη παρουσίαση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού κ. Νίκου Τόσκα, του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και του Διευθυντή της Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστρατήγου Ανδρέα Αποστολόπουλου.

(Φωτογραφία: SOOC)

SHARE:

24Media Network