Σκηνικό έντασης στην Ειδομένη με ξυλοδαρμούς και τραυματίες

Πρόσφυγες στο χώρο που παραχώρησε και διαμόρφωσε ο δήμος Τρικκαίων στο αναψυκτήριο του "Φρουρίου" της πόλης των Τρικάλων το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2016. 
Πρόκειται για 122 πρόσφυγες, οι περισσότερες οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, που αναχώρησαν το πρωΐ από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσουν άλλοι 70. Οι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και τους εθελοντές οι οποίοι και τους τακτοποίησαν στον εσωτερικό χώρο του Φρουρίου. Το πόσες μέρες θα μείνουν στα Τρίκαλα είναι άγνωστο, αν η διαβεβαίωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι ότι θα παραμείνουν στα Τρίκαλα το πολύ μια εβδομάδα και μετά θα μεταφερθούν, μόλις τελειώσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο στρατόπεδο που βρίσκεται μεταξύ Κουτσόχερου και Μάνδρας στο νομό Λάρισας.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Πρόσφυγες στο χώρο που παραχώρησε και διαμόρφωσε ο δήμος Τρικκαίων στο αναψυκτήριο του "Φρουρίου" της πόλης των Τρικάλων το απόγευμα της Πέμπτης 10 Μαρτίου 2016. Πρόκειται για 122 πρόσφυγες, οι περισσότερες οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά, που αναχώρησαν το πρωΐ από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να φτάσουν άλλοι 70. Οι πρόσφυγες έγιναν δεκτοί από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, δημοτικούς συμβούλους και τους εθελοντές οι οποίοι και τους τακτοποίησαν στον εσωτερικό χώρο του Φρουρίου. Το πόσες μέρες θα μείνουν στα Τρίκαλα είναι άγνωστο, αν η διαβεβαίωση του υπουργείου Εθνικής Αμυνας είναι ότι θα παραμείνουν στα Τρίκαλα το πολύ μια εβδομάδα και μετά θα μεταφερθούν, μόλις τελειώσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου στο στρατόπεδο που βρίσκεται μεταξύ Κουτσόχερου και Μάνδρας στο νομό Λάρισας. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Δεκατρείς πρόσφυγες ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ. Προσήλθαν στο ιατρείο με τραύματα

Δεκατρείς πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, με τραύματα από ξυλοδαρμό, φρόντισε χθες το βράδυ η ιατρική ομάδα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ειδομένη.

Όπως είπαν οι ίδιοι στους γιατρούς, ξυλοκοπήθηκαν από τις αρχές της ΠΓΔΜ, μέσω της οποίας προσπάθησαν χθες να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη βόρεια Ευρώπη, εξήγησε ο Γιόχαν Χάνγκενσεν από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Τρεις από τους τραυματίες, οι οποίοι προσήλθαν στο ιατρείο που βρίσκεται εντός του καταυλισμού της Ειδομένης, διακομίστηκαν -σύμφωνα με τον ίδιο- στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μεταναστευτικό, Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network