Σκρέκας: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές για το Power Pass – Στόχος να καταβληθούν σε μια δόση

Σκρέκας: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές για το Power Pass – Στόχος να καταβληθούν σε μια δόση
Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας eurokinissi

Θέμα ημερών η καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων στους δικαιούχους για τους λογαριασμούς ρεύματος. Όσα είπε ο Υπουργός Περιβάλλοντος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταβληθούν τα ποσά στους δικαιούχους για το Power Pass, όπως δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει σταδιακά σε όλους τους δικαιούχους με στόχο να πιστωθεί όλο το ποσό μαζί.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως η αποκλιμάκωση στους λογαριασμούς ρεύματος “θα ενταθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα που καταργείται η ρήτρα αναπροσαρμογής και αυξάνονται οι επιδοτήσεις στο σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης του νοικοκυριού”, ενώ ξεκαθάρισε ότι αν αυξηθούν κι άλλο οι τιμές στην ενέργεια λόγω της διακοπής για εργασίες συντήρησης στον Nord Stream 1 και εν τέλει κλείσει η στρόφιγγα, “θα αυξηθεί και η επιδότηση από το κράτος”.

Ο κ. Σκρέκας παρέθεσε και τις τέσσερις τέσσερις παρεμβάσεις για να μειωθεί το ρίσκο να «ξεμείνει» η χώρα μας από φυσικό αέριο που είναι η αύξηση λειτουργίας λιγνιτικών εργοστασιων, η λειτουργία πέντε εργοστασίων αερίου με ντιζελ εφόσον χρειαστεί, η αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ιταλία και ο διπλασιασμός της χωρητικότητας της Ρεβυθούσας.

Με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούμε ακόμα και στην έκτακτη ανάγκη ενώ μειώνουμε συνέχεια την εξάρτηση μας από το ρωσικό αέριο. Η Ελλάδα σύμφωνα με ανάλυση της Κομισιόν αντιμετωπίζει το μικρότερο ρίσκο για την επάρκεια”, τόνισε ο υπουργός.

Όσον αφορά στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας δήλωσε ότι ΡΑΕ θα ολοκληρώσει τους λεπτομερειακούς ελέγχους και πολύ σύντομα θα δοθούν τα νούμερα. “Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα ανακτήσει των 90% των υπερκερδών από την παραγωγή. Θα είναι εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ”, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα