ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Την 7η Ιουλίου του 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπττυξης και Τροφίμων στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (Ε.Σ.Α.Α.Υ.) Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη διετία 1997-1999 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού με διάκριση. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας. Συνέγραψε εργασίες όπως «Ανάκτηση - Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων» και «The Use of Value Management Methodology for the Development of a Business Plan» καθώς και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών ετών εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG'S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο. Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την 25η Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και επανεξελέγη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Η εγκατάσταση Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (ΥΦΑ) στη Ρεβυθούσα

Ρεβυθούσα: Μέχρι τέλος Αυγούστου έτοιμη για φορτία, η πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου

Το νέο πλοίο το οποίο θα λειτουργήσει ως πλωτή δεξαμενή φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα διπλασιάζει την αποθηκευτική δυνατότητα της εγκατάστασης επανεριοποποίησης ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ρεύμα: Μηνύματα "υψηλής τάσης" για τον Σεπτέμβριο και δεσμεύσεις για προσιτές τιμές

Ρεύμα: Μηνύματα "υψηλής τάσης" για τον Σεπτέμβριο και δεσμεύσεις για προσιτές τιμές

Για στήριξη νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση δεσμεύθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ώρα που οι τιμές είναι αυξημένες. Πολύ δύσκολο Φθινόπωρο για τους καταναλωτές.

Σωλήνες φυσικού αερίου

Φυσικό αέριο: Εκτίναξη της τιμής του με εφιαλτικές εκτιμήσεις για νέο αρνητικό ρεκόρ

Λίγες μόλις ώρες μετά τη συμφωνία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήρθε και η εκτόξευση στην τιμή του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου. Μαύρες προβλέψεις για το κλείσιμο του Ιουλίου.

Λογαριασμός ρεύματος

Υψηλές επιδοτήσεις στο ρεύμα για να αντιμετωπιστεί το ηλεκτροσόκ του Αυγούστου

Επεκτείνεται η στήριξη για τις τιμές του ρεύματος, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας Κ. Σκρέκας. Το όφελος για τους πολίτες κατά τον πρώτο μήνα λειτουργίας του μηχανισμού εκτιμάται στα 500 εκατ. ευρώ.

Κλιματιστικό

"Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή": Τι εξετάζει η κυβέρνηση για τους επιλαχόντες

Μετά την μεγάλη απήχηση του προγράμματος "Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή", η κυβέρνηση διερευνά τα κατάλληλα εργαλεία για να διευρύνει το κονδύλι, για να μπορέσουν σταδιακά οι επιλαχόντες να αντικαταστήσουν τις ενεργοβόρες συσκευές τους.

Power Pass

Power Pass: Επέκταση και για τους λογαριασμούς Ιουνίου - Πώς θα δοθεί το έξτρα ποσό επιδότησης

Με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου.

Power pass

Power Pass: Ώρα πληρωμών των αναδρομικών επιδοτήσεων για το ρεύμα

Άρχισε η ενημέρωση των πολιτών για τα ποσά του Power Pass. 2,8 εκατ. αιτήσεις  υποβλήθηκαν στην πλατφόρμα και μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης αναμένεται να πιστωθούν αθροιστικά, για τις αναδρομικές αποζημιώσεις 280 εκατ. ευρώ.

Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος

Στα επίπεδα των 20 λεπτών ανά Κιλοβατώρα η επιδότηση στο ρεύμα τον Ιούλιο

Η επιδότηση αυξάνει, σε μια προσπάθεια εκ μέρους της κυβέρνησης, ειδικά ενόψει πιθανών εκλογών, να φέρει στα επίπεδα των 15 ευρώ ανά Κιλοβατώρα το κόστος ρεύματος για τους οικιακούς καταναλωτές.

Κώστας Σκρέκας

Σκρέκας: Έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε ικανοποιητικά στα σενάρια μείωσης της τροφοδοσίας από τη Ρωσία

Έκτακτη σύσκεψη της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων για τα σενάρια μείωσης ή διακοπής της τροφοδοσίας φυσικού αερίου από τη Ρωσία. "Προετοιμαζόμαστε συστηματικά για τη διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας", τόνισε ο κ. Σκρέκας.

Λογαριασμός ρεύματος

Λογαριασμοί ρεύματος: Αλλαγές στα τιμολόγια κάθε μήνα μετά την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

Με την τροπολογία Σκρέκα που κατατέθηκε στη Βουλή αναστέλλεται η εφαρμογή της ρήτρας, αλλά οι καταναλωτές θα λαμβάνουν λογαριασμό με επικαιροποιημένες χρεώσεις κάθε μήνα. Θα μπορούν όμως να αλλάξουν πάροχο ελεύθερα.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Υπό εξέταση η τροφοδοσία της Ουγγαρίας με φυσικό αέριο μέσω Ελλάδας

Την ανάγκη απεξάρτησης της Ελλάδας και της Ουγγαρίας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, συζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Σκρέκας με τον Ούγγρο υπουργό Εξωτερικών.

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Όσα πρέπει να ξέρετε

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα - Όσα πρέπει να ξέρετε

Ξεκινούν οι αιτήσεις για ανακύκλωση και επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Από 30% έως 50% για κλιματιστικά και ψυγεία. Ποια είναι η διαδικασία υποβολής αιτήσεων μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Κλιματιστικό

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με την απόφαση - Πώς γίνεται η αίτηση

Πότε ξεκινούν, πώς γίνονται και μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών. Αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Ποια είναι τα 14+1 ενεργειακά projects για την απεξάρτηση της χώρας από το ρωσικό αέριο

Ο κατάλογος των έργων που επιχειρεί η Ελλάδα να εντάξει στα κονδύλια του ευρωπαϊκού REPowerEU. Θα αντληθούν συνολικά περί τα 7-8 δισ. ευρώ "νέο χρήμα". Σήμερα στην Αθήνα η Γενική Διευθύντρια Ενέργειας της Κομισιόν.

Φωτογραφία Αρχείου

Επιχείρηση "θερμοστάτης" για μείωση της ενεργειακής δαπάνης των κτιρίων του Δημοσίου

«Πακέτο» μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας τόσο με υποχρεωτικές παρεμβάσεις στο Δημόσιο και οδηγό «καλών πρακτικών» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις όσο και χρηματοδοτικά προγράμματα ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας

Η κρίση επιταχύνει τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις με Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο

Στην Αθήνα βρίσκονται αρμόδια στελέχη από το Ισραήλ, ενώ ο ΑΔΜΗΕ τις επόμενες εβδομάδες θα καταθέσει πρόταση για τη συμμετοχή του στο φορέα που θα υλοποιήσει την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας.

Κτίριο στη Θεσσαλονίκη

Δύσκολο καλοκαίρι: Έρχεται "κόφτης" στα κλιματιστικά στο δημόσιο

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για μέτρα στο δημόσιο και συστάσεις σε νοικοκυριά σχετικά με τη χρήση των κλιματιστικών άφησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ομαδική φωτογραφία από την επίσημη επίσκεψη στο Κέντρο Κυκλικής
Καινοτομίας στην Τήλο.

Το "θαύμα" της Τήλου και το μοντέλο πολιτισμού "zero waste"

Η Τήλος και πάλι πρωτοπορεί. Επτά χρόνια νωρίτερα από το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα η Τήλος καταφέρνει όχι μόνο να "εκπληρώσει" τους ευρωπαϊκούς στόχους ανακύκλωσης και ανάκτησης υλικών αλλά να γίνει και τόπος όπου τα απόβλητα πλέον από βάρος γίνονται χρήσιμη ύλη.

Φυσικό αέριο

Επιδοτήσεις σε οικιακά τιμολόγια: Τι προβλέπεται για ρεύμα, φυσικό αέριο

Με αναδρομικές ενισχύσεις αλλά και με νέο μηχανισμό επιδοτήσεων θα "τρέξει" το πρόγραμμα στήριξης των νοικοκυριών. Αναλυτικά τι ισχύει για ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο στα οικιακά τιμολόγια.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας

Σκρέκας: Να αναλάβουμε συλλογική δράση για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων

Στο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρέθηκε ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας. Τι είπε για την ενεργειακή κρίση.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας

Σκρέκας: Έχουμε εξετάσει ακόμα και τα πιο δυσμενή σενάρια για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας

Καθησυχαστικός φάνηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας για την διασφάλιση της επάρκειας ρεύματος και φυσικού αερίου για την χώρα.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις του σταθμού LNG στο νησί της Ρεβυθούσας

Μητσοτάκης: "Οι Έλληνες να γνωρίζουν ότι θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα για το ρεύμα"

Τις εγκαταστάσεις του σταθμού LNG στο νησί της Ρεβυθούσας επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός. Αύξηση της χωρητικότητας του σταθμού και δέσμευση στήριξης στους καταναλωτές ενέργειας. Η χώρα έτοιμη και για το χειρότερο δυνατό σενάριο διακοπής ροής φυσικού αερίου από Ρωσία.

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΔΕΥ

Μητσοτάκης: Έρευνες για φυσικό αέριο σε 6 περιοχές - Τέλος του 2023 τα αποτελέσματα

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιτάχυνση των ερευνών για την εξόρυξη φυσικού αερίου σε θαλάσσιες και ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, ώστε να ξέρουμε τα κοιτάσματα μέχρι τέλος του 2023. Τόνισε ότι παραμένουν οι στόχοι για EastMed, LNG και ΑΠΕ.

Έρευνες για υδρογονάνθρακες

Ξεκινούν οι έρευνες για φυσικό αέριο στην Ελλάδα - Πού βρίσκεται το μεγαλύτερο κοίτασμα

Ο Κ. Μητσοτάκης δίνει σήμερα το “σύνθημα” για την έναρξη ερευνών με στόχο την αξιοποίηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στο Ιόνιο και νοτιοδυτικά της Κρήτης 

Φυσικό αέριο: Πόσες μέρες περιθώριο έχει η Ελλάδα για να πληρώσει τους Ρώσους με ρούβλια

Φυσικό αέριο: Πόσες μέρες περιθώριο έχει η Ελλάδα για να πληρώσει τους Ρώσους με ρούβλια

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ και η διοίκηση της ΔΕΠΑ απορρίπτουν τη Ρωσική απαίτηση. Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση που υπάρξει διακοπή τροφοδοσίας.