ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Ο Κώστας Σκρέκας κατάγεται από τη Μεγάρχη Τρικάλων. Την 7η Ιουλίου του 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και ορίστηκε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπττυξης και Τροφίμων στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επικεφαλής της ομάδας εργασίας για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Αγροπεριβαλλοντικών Υποδομών (Ε.Σ.Α.Α.Υ.) Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τη διετία 1997-1999 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός του Μηχανικού με διάκριση. Το 2000 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διαχείριση Έργων (MSc in Construction Management, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών) στο Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας. Συνέγραψε εργασίες όπως «Ανάκτηση - Ανακύκλωση Πλαστικών Απορριμμάτων» και «The Use of Value Management Methodology for the Development of a Business Plan» καθώς και άρθρα που έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικές και διεθνείς οικονομικές ιστοσελίδες και περιοδικά. Συμμετείχε σε δεκάδες διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις θεματικές ενότητες: Negotiations, Strategic Management, Global Marketing Management. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών ετών εκπροσώπησε τους φοιτητές ως μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ως μέλος της Κοσμητείας της Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ. Το 1994 εξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ. Από το 2000 εργάστηκε στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων (FMCG'S) σε διευθυντικές θέσεις, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος για 12 χρόνια σε εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εν λόγω χώρο. Το 2012 έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στις εκλογές της 6ης Μαΐου και εξελέγη Βουλευτής του Νομού Τρικάλων με τη Νέα Δημοκρατία. Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την 25η Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Τρικάλων και επανεξελέγη στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.

Εξοικονομώ κατ'οίκον

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Νέα εισοδηματική κατηγορία για νοικοκυριά κάτω από τα όρια της φτώχειας

Αυτοί οι δικαιούχοι θα απολαμβάνουν και την υψηλότερη ενίσχυση η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα ανέρχεται στο 65% επί των δαπανών για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών.

Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής (φωτογραφία αρχείου)

Ολοκληρώνεται η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιληναίος

Η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της Μυτιληναίος θα καλύπτει το 10% των ημερήσιων αναγκών ηλεκτροδότησης της χώρας. Η κατασκευή προχωρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να λειτουργήσει στα τέλη του έτους.

"Πράσινη" ενέργεια

Ταμείο Ανάκαμψης: 400 εκατ. ευρώ για μονάδες αποθήκευσης ενέργειας

Επιλέξιμες προς χρηματοδότηση θα είναι επενδύσεις και στις δύο τεχνολογίες κεντρικής αποθήκευσης, δηλαδή σε αντλησιοταμιευτικούς σταθμούς καθώς και μονάδες συσσωρευτών.

Κώστας Σκρέκας

Οδικός χάρτης από το ΥΠΕΝ για τις ενεργειακές δράσεις του 2021

Σε υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού, το Σχέδιο Δράσης αποτυπώνει την πορεία εξέλιξης των παρεμβάσεων που έχει αποφασίσει για το 2021 το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.