Ιατρικό πόρισμα: Από περιτονίτιδα πέθανε η 14χρονη από τη Λαμία

Ιατρικό πόρισμα: Από περιτονίτιδα πέθανε η 14χρονη από τη Λαμία
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Eurokinissi

Η άτυχη 14χρονη κατέληξε από περιτονίτιδα μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας. Ο πατέρας του παιδιού απείλησε τους γιατρούς με αγωγές.

Φως στα αίτια θανάτου της μαθήτριας, που κατέληξε μετά από χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα, ρίχνει η εξέταση του ιατροδικαστή. Ο πατέρας του παιδιού απείλησε τους γιατρούς με αγωγές.

Η ιατροδικαστική έκθεση έδειξε ότι η 14χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της από περιτονίτιδα. Όπως φαίνεται, χάθηκε πολύτιμος χρόνος και στο Νοσκομείο της Λαμίας, αλλά και στη Λάρισα, με αποτέλεσμα να προκληθούν επιπλοκές μετά το χειρουργείο, που δεν κατάφεραν να αντιμετωπίσουν οι γιατροί, αφού η μαθήτρια υπέστη και ρήξη στομάχου εξαιτίας της μόλυνσης.

Η οικογένεια έχει ήδη καταθέσει και μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Τρεις γιατροί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, έχουν, όμως, αφεθεί ελεύθεροι και η έρευνα της υπόθεσης συνεχίζεται. 

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς, δήλωσε σχετικά:

Θεωρώ ότι οι γιατροί της Λαρίσης, οι οποίοι μετά τη σύλληψή τους αφέθησαν ελεύθεροι, αφού προηγουμένως, όμως, απολογήθηκαν, θα πρέπει να πουν όλη την αλήθεια, η οποία, εξάλλου, θα φανεί από τον ιατρικό φάκελο της μικρής, όπου θα φαίνεται η κατάσταση με την οποία έφτασε στη Λάρισα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα