Σοκ στη Λαμία: Γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο απέτρεπε πολίτες από τον εμβολιασμό

Σοκ στη Λαμία: Γιατρός σε εμβολιαστικό κέντρο απέτρεπε πολίτες από τον εμβολιασμό
Εμβολιασμός (φωτογραφία αρχείου) shutterstock

Πολίτες στη Λαμία άκουγαν σοκαρισμένοι γιατρό σε εμβολιαστικό κέντρο να τους αποτρέπει να εμβολιαστούν. Κάποιοι έφυγαν τρομαγμένοι χωρίς να κάνουν το εμβόλιο.

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι άνθρωποι που πήγαν να κάνουν το εμβόλιο στο ΚΥ Λαμίας το απόγευμα της Τρίτης, όπου η διαδικασία του εμβολιασμού τους εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού η γιατρός που συμπλήρωνε το ατομικό έντυπο όσων έφταναν για να εμβολιαστούν, τους απέτρεπε από το να κάνουν το εμβόλιο, προβάλλοντας αντιεπιστημονικά επιχειρήματα.

Οι πολίτες άκουγαν σοκαρισμένοι τη γιατρό να τους αποτρέπει και δεν ήξεραν τι να κάνουν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάποιοι έφυγαν τρομαγμένοι χωρίς να κάνουν το εμβόλιο, ενώ άλλοι αγχώθηκαν τόσο που επικοινωνούσαν με τους γιατρούς τους ή τους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η γιατρός, φέρεται να έλεγε:

«Και που ξέρετε ότι το εμβόλιο που θα κάνετε είναι της Pfizer. Ποιος σας το διαβεβαιώνει;» «Ξέρετε ότι το εμβόλιο αυτό προκαλεί μυοκαρδίτιδα και ότι κινδυνεύετε;» «Κάνοντας το εμβόλιο κανείς δεν σας εξασφαλίζει… Πρέπει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση» «Γιατί ήρθατε να το κάνετε; Μην ακούτε αυτά που λένε».

Στο Κέντρο Εμβολιασμού προκλήθηκε πολύ μεγάλη αναστάτωση με το προσωπικό του ΚΥ να έχει βρεθεί σε τρομερά δύσκολη θέση μη μπορώντας να αιτιολογήσει τη στάση της γιατρού, ενώ οι άνθρωποι που είχαν πάει να εμβολιαστούν και οι συνοδοί τους δεν πίστευαν αυτό που ζούσαν.

Τελικά τα πράγματα ηρέμησαν όταν έφτασε στο Κέντρο ο γιατρός και Διευθυντής του ΚΥ Λαμίας Ηλίας Καραγεώργος, ο οποίος απομάκρυνε τη γιατρό και καθησύχασε τον κόσμο.

«Ναι, υπήρχε γιατρός που έλεγε ότι εμβολιαζόμαστε με δική μας ευθύνη. Έχουν γίνει διάφορα τραγελαφικά, έχει ενημερωθεί ο διοικητής και θα ακολουθηθεί η ενδεδειγμένη οδός. Είναι γυναικολόγος η συγκεκριμένη γιατρός, στο κέντρο υγείας. Είναι από το Σεπτέμβριο μαζί μας, είναι νέα γιατρός. Δεν γνωρίζαμε αν είναι αρνήτρια του εμβολίου. Έχουμε ξεπεράσει μέχρι σήμερα του 4.200 εμβολιασμούς. Ευτυχώς για εμάς η γιατρός ήταν σε άδεια ειδικού σκοπού και δεν ήταν στη διαδικασία του εμβολιασμού. Στη διαδικασία του εμβολιασμού μπήκε από την προηγούμενη εβδομάδα. Ήταν από τις πρώτες που έκανε το εμβόλιο. Εξ όσων γνωρίζω δεν είχε παρενέργειες», εξήγησε ο κ. Καραγεώργος μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα Mega.

«Για το περιστατικό με ενημέρωσαν οι υπόλοιποι υπάλληλοι του κέντρου. Δεν μπορώ να συνεννοηθώ μαζί της. Δεν υπήρχε δίαυλος επικοινωνίας. Είμαστε σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος. Δεν ήταν έτσι πριν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα