ΕΜΒΟΛΙΟ PFIZER

Εμβόλιο κορονοϊού

ΕΚΠΑ: Τα εμβόλια κορονοϊού δεν αλλάζουν τα γονίδιά μας - Μένουν στο σώμα μερικές μέρες

Απάντηση στον "αβάσιμο φόβο" ότι αυτά τα νέα εμβόλια "δεν είναι πραγματικά εμβόλια, αλλά ότι θα αλλάξουν κάπως τα γονίδια μας ή θα εισαχθούν στο DNA των κυττάρων μας" δίνει νέα μελέτη του ΕΚΠΑ.

Εμβόλιο Pfizer

Τρίτη δόση του εμβολίου της Pfizer σε όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Οι ενήλικες με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer στο Ισραήλ, θα μπορούν να λάβουν και μια ενισχυτική δόση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Κόσμος που κάνει το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορονοϊού

Τρίτη δόση εμβολίου Pfizer: Τι κρύβεται από πίσω - Αμφιβολίες από τους ειδικούς

Τι σημαίνει η ανακοίνωση των Pfizer και BioNTech σχετικά με την ανάπτυξη νέας ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τους για τον κορονοϊό. Τι γνωρίζουμε και τι όχι προς το παρόν για την πιθανή ανάγκη ενισχυτικής δόσης.

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αναγκαιότητα τρίτης δόσης

ΠΟΥ: Δεν υπάρχουν επαρκή δεδομένα για την αναγκαιότητα τρίτης δόσης

Δεν θα είναι ξεκάθαρο εάν απαιτείται και τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού μέχρι να υπάρξουν περισσότερα δεδομένα, αναφέρει ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας μετά το αίτημα της Pfizer για έγκριση τρίτης δόσης εμβολίου από τον FDA.

Ερευνητές στη μάχη με τον κορονοϊό (Φωτο αρχείου)

Pfizer και BioNTech ετοιμάζουν εμβόλιο - όπλο κατά της Μετάλλαξης Δέλτα

Νέο εμβόλιο που θα στοχεύει ειδικά στη μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού ετοιμάζουν οι εταιρείες BioNTech και Pfizer. Παράλληλα ανέφεραν ενθαρρυντικά αποτελέσματα από μελέτες ανθρώπων που έλαβαν μια τρίτη δόση του υπάρχοντος εμβολίου.

Εμβόλιο κατά της COVID-19

Νέα έρευνα για τη μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί έχει σημασία ο εμβολιασμός

Η χορήγηση δεύτερης δόσης ενός από τα δύο εμβόλια γέννησε εξουδετερωτική ανοσιακή απόκριση στο 95% των εμβολιασθέντων, όμως και πάλι τα αντισώματα που παρήχθησαν, ήταν τρεις έως πέντε φορές λιγότερο ισχυρά έναντι της Δέλτα.

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Ο Πέτσας αναζητεί "influencers του χωριού" για τα εμβόλια - 82 δήμοι με πρόβλημα

Σε δήμους της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, των Σερρών, της Αν. Μακεδονίας- Θράκης, της Φθιώτιδας και της Πελοποννήσου το ποσοστό εμβολιασμού παραμένει πολύ χαμηλό. Επαφές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών με δημάρχους και περιοδείες.

Μετάλλαξη Δέλτα: Εξετάζεται στις ΗΠΑ ενισχυτική δόση για το Johnson & Johnson

Μετάλλαξη Δέλτα: Εξετάζεται στις ΗΠΑ ενισχυτική δόση για το Johnson & Johnson

Ίσως μελλοντικά χρειαστεί ενισχυτική δόση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, καθώς εξαπλώνεται η παραλλαγή Δέλτα, υποστηρίζουν ορισμένοι Αμερικανοί ειδικοί. Η εν λόγω παραλλαγή αναμένεται να κυριαρχήσει στην Ευρώπη έως το τέλος Αυγούστου

Κόσμος με μάσκες περπατά στην Αθήνα

Τζανάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Όσοι έχουν εμβολιαστεί δεν έχουν να φοβούνται τίποτα

Καθησυχαστικός όσον αφορά τον κίνδυνο που διατρέχουν από την μετάλλαξη Δέλτα όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως, εμφανίστηκε ο καθηγητής Ν. Τζανάκης. "Ο πλήρης εμβολιασμός με τα εμβόλια Pfizer και AstraZeneca προστατεύει σχεδόν στο 100% από τη σοβαρή νόσηση", σημείωσε.

Εμβολιασμός στο Ισραήλ

Μετάλλαξη Δέλτα: Τι γίνεται στις "εμβολιασμένες" χώρες - Παγκόσμια επιφυλακή

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα, διεθνώς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι ελάχιστα, ωστόσο αυτό που φαίνεται είναι ότι η εν λόγω παραλλαγή μπορεί να επηρεάσει και πλήρως εμβολιασμένους, ωστόσο δεν τους προκαλεί θνησιμότητα.

Κόσμος περπατά στον Άλιμο

Μετάλλαξη Δέλτα: Ευρωπαϊκός "πυρετός" και στο βάθος τρίτη δόση για να προλάβουμε νέο lockdown

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η εξάπλωση και η "συμπεριφορά" της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη. "Συναγερμός στην Ε.Ε. που δεν αποκλείει και τρίτη δόση εμβολιασμού, ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα το Φθινόπωρο.

Εμβολιασμός κατά του κορονοϊού

Μετάλλαξη Δέλτα: Pfizer VS AstraZeneca - Πόσο μας προστατεύουν

Σημαντική κάλυψη προσφέρουν τα υπάρχοντα εμβόλια έναντι της μετάλλαξης Δ, με τα mRNA να θεωρούνται σχετικά περισσότερο αποτελεσματικά. Προς εξέταση το ενδεχόμενο ενισχυτικής δόσης αν και δεν φαίνεται ακόμη απαραίτητη.

A sign in the window of an office at Pfizer Manufacturing in Puurs, Belgium on Monday, Dec. 21, 2020. The European Medicines Agency is meeting Monday to consider approving a coronavirus vaccine developed by BioNTech and Pfizer that would be the first to be authorized for use in the European Union. The closed-doors meeting comes weeks after the shot was granted permission under emergency provisions by regulators in Britain and the United States. (AP Photo/Valentin Bianchi)

Pfizer-Θεσσαλονίκη: Περισσότεροι από 250 εργαζόμενοι του χρόνου στο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών

Για τις πρώτες 100 θέσεις η εταιρεία έχει λάβει περισσότερα από 4.000 βιογραφικά, αναφέρει στο ΑΠΕ ο επικεφαλής του Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Κικίλιας: Τέλος του μήνα ξεκινά ο κατ' οίκον εμβολιασμός - Ανοίγει η πλατφόρμα για 25 έως 29 ετών, για όλα τα εμβόλια

Ανοίγουν 420.320 νέα ραντεβού για εμβολιασμό με τα τρία εμβόλια, εκτός του AstraZeneca. Πρόγραμμα ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για τη διαχείριση του στρες των υγειονομικών μας και της αποκατάστασής του.

Εμβολιασμός έφηβου αγοριού (φωτογραφία αρχείου)

Βρετανία: Έγκριση του εμβολίου Pfizer για τους εφήβους 12-15 ετών

Ο MHRA ενέκρινε τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNΤech στις ηλικίες 12-15 ετών. Οι κλινικές δοκιμές έδειξαν ότι το εμβόλιο δρα στο ίδιο επίπεδο που παρατηρήθηκε και στους ενήλικες 16-25 ετών.

Κικίλιας: Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των 18-29 - Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Κικίλιας: Σε δύο φάσεις ο εμβολιασμός των 18-29 - Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Σε καλύτερη πορεία οι εμβολιασμοί στα νησιά έναντι της Επικράτειας, με το 40% των κατοίκων να 'χει λάβει τουλάχιστον μία δόση. Σταθεροποίηση και μείωση των κρουσμάτων.

Στιγμιότυπο από εμβολιαστικό κέντρο

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για εμβόλιο Pfizer και Moderna στους 18-29

Να κλείσουν ραντεβού ώστε να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού με τα σκευάσματα της Pfizer και της Moderna θα μπορούν σε μερικές μέρες οι νέοι ηλικίας 18-29 ετών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντά.

Εμβόλιο Pfizer

Υπουργείο Υγείας Ισραήλ: Πιθανή σύνδεση μυοκαρδίτιδας με το εμβόλιο της Pfizer - Διαψεύδει η εταιρεία

Νεαροί άνδρες, μεταξύ 16 και 30 ετών, προσβλήθηκαν από μυοκαρδίτιδα στο Ισραήλ μετά από εμβολιασμό με το σκεύασμα της Pfizer. Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας.