Σοκ στη Λέσβο: Ανήλικοι πρόσφυγες βίασαν 16χρονο ομοεθνή τους

Σοκ στη Λέσβο: Ανήλικοι πρόσφυγες βίασαν 16χρονο ομοεθνή τους
Protest at Moria Refugee Camp organized by All Workers Militant Front (PAME), in Lesvos Island, on Apr. 15, 2016 / , , 15 , 2016 Stringer / SOOC

Το θύμα που βρισκόταν σε αθλία σωματική και ψυχολογική κατάσταση εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή

Ακόμα μία περίπτωση βιασμού μέσα σε καταυλισμό προσφύγων, αυτή τη φορά στον χώρο φιλοξενίας ανηλίκων στην Μόρια της Λέσβου.

Συγκεκριμένα, την περασμένη Κυριακή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, οι 4 δράστες βιασμού σε βάρος ενός 16χρονου Πακιστανού, που διαπράχθηκε τα ξημερώματα της προηγουμένης ημέρας, εντός του καταυλισμού.

Πρόκειται για τέσσερις 17χρονου ομοεθνείς του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για βιασμό και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκου.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθέντες ενέργησαν από κοινού και χρησιμοποίησαν απειλές και εξαιρετικά άγρια σωματική βία σε βάρος του άτυχου 16χρονου, ενώ επιπλέον κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνά τους τις απάνθρωπες πράξεις τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή τους τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν. Το θύμα, που βρέθηκε σε αθλία σωματική και ψυχολογική κατάσταση, εξετάστηκε από Ιατροδικαστή, παρουσία παιδοψυχολόγου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Μειωμένες οι ροές μεταναστών

Μειωμένες οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Το τελευταίο πενταήμερο, από το πρωί της περασμένης Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου έως και σήμερα Τετάρτη το πρωί, στα νησιά του ανατολικού Αγίου πέρασαν συνολικά 147 άτομα. Από αυτά 137 πέρασαν στη Λέσβο, ένας στη Χίο και εννέα στη Σάμο.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.443, στη Χίο 3.701 και στη Σάμο 1.177. Συνολικά, ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.321.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα