Σωματείο γυναικείων δικαιωμάτων κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του Λιάγκα

Απόσπασμα από την εκπομπή.
Απόσπασμα από την εκπομπή. YOUTUBE

Να τιμωρηθούν όσοι συμμετείχαν στην προσβλητική εκπομπή ζητεί το “ΜΩΒ” και καταγγέλλει τον Γιώργο Λιάγκα για εξευτελιστική παρουσίαση του θέματος με την φοιτήτρια του ΑΠΘ.

Το Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων “ΤΟ ΜΩΒ” κατήγγειλε στο ΕΣΡ την εκπομπή του ΣΚΑΙ που “εξευτελίζει την αξιοπρέπεια των γυναικών και ζητά την τιμωρία του”.

Το σωματείο κοινοποίησε την καταγγελία και προς την Γενική Γραμματεία Ισότητας .

ADVERTISING

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία, η εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα της 7ης Νοεμβρίου παρουσίασε “με εξευτελιστικό τρόπο μια σοβαρή και ακραία μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης την οποία υπέστη στις 6/11/2019 φοιτήτρια μέσα στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ μελετούσε, δικαιολογώντας μάλιστα τον ένοχο, διακωμωδώντας και υποβιβάζοντας το αδίκημα” .

Η οργάνωση ενημερώνει πως “θα ενημερώσει και την επιτροπή GREVIO η οποία έχει συστηθεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης και έχει ως θεσμικό της ρόλο την παρακολούθηση της τήρησης των προβλέψεων της Σύµβασης του Συµβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέµηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης)”.

Κλείνοντας η ανακοίνωση αναφέρει οτι “σας καταγγέλουμε το γεγονός και σας ζητούμε ως Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να τιμωρήσετε άμεσα τους ενόχους μιας τόσο προσβλητικής εκπομπής για την αξιοπρέπεια των γυναικών”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Λιάγκας είναι ο λόγος για να κλείσεις την τηλεόραση για πάντα

SHARE:

24Media Network