Σώτη Τριανταφύλλου: “Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγέτης τριτοκοσμικού τύπου”

Σώτη Τριανταφύλλου: “Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγέτης τριτοκοσμικού τύπου”
H συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου Eurokinissi

Το κίνημα #MeToo, η αριστερά και το μέλλον του ΚΙΝΑΛ μπήκαν στο μικροσκόπιο της Σώτης Τριανταφύλλου σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε. Η προσβλητική δήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό NITRO η Σώτη Τριανταφύλλου και η συγγραφέας τοποθετήθηκε για το κίνημα #MeToo όσο και για τις πολιτικές εξελίξεις, την αριστερά, το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στις δημοσκοπήσεις αλλά και τη νέα εποχή στο ΚΙΝΑΛ.

“Δυσκολεύομαι να συμπονέσω σταρ του Χόλιγουντ που επισκέπτονται μεγαλο-παραγωγούς στο δωμάτιό τους. Είναι κάτι που μαθαίνουμε από την ηλικία των 14 ετών: Τα επαγγελματικά ραντεβού δεν γίνονται σε υπνοδωμάτια. Το #MeToo έχει νόημα για τις γυναίκες σε ασφυκτικό περιβάλλον και σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, και βεβαίως για ανήλικες”, δήλωσε η συγγραφέας αναφερόμενη στο κίνημα του #MeToo.

Ερωτηθείσα για το πώς βλέπει η ίδια την ελληνική αριστερά, η λογοτέχνης σχολίασε πως “παντού η αριστερά έχασε τις αξίες της και την αξιοπρέπεια που ίσως είχε. Δεν αναφέρομαι στην κομμουνιστική αριστερά, που έβλαπτε ό,τι άγγιζε, αλλά σε εκείνους που είχαν ιδανικά ελευθερίας, ισότητας, χειραφέτησης, δικαιοσύνης. Τι απέγιναν; Δεν ξέρω. Πάντως αυτό το συνονθύλευμα, αυτός ο θίασος, που μας ταλαιπωρεί σήμερα είναι απόδειξη παρακμής”, ενώ σε ερώτηση για το πώς ερμηνεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει εύκολα, μετά από όσα έχουν συμβεί, τον Τσίπρα, σύμφωνα πάντοτε με τις δημοσκοπήσεις, η Σώτη Τριανταφύλλου δήλωσε: “Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι αντικείμενο μίσους όπως είναι και ο Μακρόν στη Γαλλία. Το αναφέρω επειδή λες ότι κερδίζει ‘εύκολα’… Νομίζω ότι βρίσκεται κάτω από τρομερή πίεση. Και γι’ αυτό η κυβέρνησή του είναι άτολμη σε νευραλγικά πεδία όπως τα ΑΕΙ, η ασφάλεια, το σύστημα της δικαιοσύνης, ο Νόμος και η Τάξη κατά κάποιον τρόπο”.

Συζητώντας για το αν το ΚΙΝΑΛ έχει μέλλον, η Σώτη Τριανταφύλλου υποστήριξε πως “αν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ γλιστρήσει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ίσως έχει μέλλον ως κόμμα, αλλά δεν θα έχουμε μέλλον εμείς” και παραδέχθηκε στη συνέχεια πως έχει υπάρξει πικρός εχθρός του ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε μια αν μη τι άλλο προσβλητική δήλωση για τη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού.

“Έχω υπάρξει πικρός εχθρός του ΠΑΣΟΚ -ιδιαίτερα επί Ανδρέα Παπανδρέου, που ήταν ηγέτης τριτοκοσμικού τύπου, έβγαζα φλύκταινες. Όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που έκανε το ΠΑΣΟΚ θα γίνονταν έτσι και αλλιώς λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά μαζί με τις μεταρρυθμίσεις καλλιέργησε τις ήδη υπάρχουσες νοοτροπίες -αυτή είναι άλλωστε η ουσία του λαϊκισμού. Όχι ότι στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν μερικοί αξιόλογοι άνθρωποι. Τους γνώρισα όταν κατέρρευσε το κόμμα τους και μπόρεσαν να φανερωθούν ως άτομα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του NEWS 24/7 ο Ανδρέας Παπανδρέου ακόμη νοείται ως ο ικανότερος πρωθυπουργός που έχει περάσει από τη χώρα.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα