Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο

Σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο
ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Phasma

Επτά συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία, στο περιθώριο της πορείας για την επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Το News247 βρέθηκε στα επεισόδια που ξέσπασαν στα Εξάρχεια το βράδυ της Τρίτης (Pics)

Λίγο μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης ειρηνικής πορείας ξεκίνησαν σοβαρά επεισόδια στα Εξάρχεια όταν ομάδα νεαρών αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και άρχισε να πετά πέτρες και βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που περιφρουρούσαν το Πολυτεχνείο.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Συγκεκριμένα, ομάδες νεαρών που συμμετείχαν στην πορεία με το μπλοκ των αντιεξουσιαστής, έφθασαν στην πλατεία Εξαρχείων και επιτέθηκαν στις διμοιρίες των ΜΑΤ στην οδό Στουρνάρη με βόμβες μολότοφ, ενώ έ3στηυσαν οδοφράγματα και έβαλαν βάλει φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να τους απωθήσουν.

Η αστυνομία προσπάθησε να τους εμποδίσει, ωστόσο περίπου 200 νεαροί άρχισαν να καταστρέφουν με καδρόνια, πέτρες και βαριοπούλες τις βιτρίνες των καταστημάτων και τα πεζοδρόμια στη Στουρνάρη, με τις βόμβες μολότοφ να πέφτουν βροχή.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Εκατοντάδες αναρχικοί προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Πολυτεχνείο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να εξαπολύουν κυνηγητό, προσπαθώντας να τους απωθήσουν, την ώρα που νεαροί πετούσαν αντικείμενα από τις ταράτσες των κτηρίων.

Λίγο αργότερα, η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Μπουμπουλίνας, όπου οι αναρχικοί εξαπέλυσαν εκ νέου πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών που επιχειρούσαν να περιορίσουν ντα επεισόδια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ελαφρά, από πέτρα στο στήθος ένας δημοσιογράφος.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Phasma

Λίγα λεπτά αργότερα, τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων, όπου οι νεαροί8 είχαν αναποδογυρίζει κάδους απορριμάτων και είχαν δημιουργήσει οδοφράγματα.


Παράλληλα, στο “μέτωπο” της οδού Στουρνάρη ένα αυτοκίνητο παραδόθηκε στις φλόγες και χρησιμοποιήθηκε από τους αναρχικούς εναντίων των ΜΑΤ, ενώ άλλα σταθμευμένα ΙΧ έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. Επτά άτομα συνελήφθησαν, τρεις εκ των οποίων για επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών και δύο επειδή έσπασαν τζαμαρία σούπερ μάρκετ της περιοχής και στη συνέχεια εισέβαλαν σε αυτό, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να περιορίσουν τα επεισόδια περιμετρικά του Πολυτεχνείου, ωστόσο δεν κατάφεραν να διαλύουν τους αναρχικούς με αποτέλεσμα οι αναταραχές να συνεχίσουν μέχρι αργά το βράδυ.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη μετά της ολοκλήρωση της πορείας για το Πολυτεχνείο

Ολοκληρώθηκαν ειρηνικά οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, για τα 42 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στις οποίες συμμετείχαν μαζικά φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαίοι, οργανώσεις, συνδικάτα, κόμματα και πολιτικές κινήσεις.

MotionTeam

 

Η μια πορεία στην οποία συμμετείχαν μέλη του ΚΚΕ, του ΜΑΣ και του ΠΑΜΕ, ξεκίνησε πρώτη έξω από το Πολυτεχνείο και από το Σιντριβάνι, και μέσω της οδού Εθνικής Αμύνης κατευθύνθηκε στην οδό Τσιμισκή. Έξω από το προξενείο των ΗΠΑ οι διαδηλωτές έκαψαν μια σημαία της Ε.Ε. και μια των ΗΠΑ και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Με διαφορά αρκετής ώρας ξεκίνησε από το ίδιο σημείο έξω από το Πολυτεχνείο, και η δεύτερη πορεία, στην οποία συμμετείχαν το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και κόμματων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ Μ-Λ, ΕΠΑΜ, κ.α.), πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες, κ.α. Η πορεία πέρασε μπροστά από το προξενείο των ΗΠΑ, συνέχισε από την Αριστοτέλους στην Εγνατία και κατέληξε στο Πολυτεχνείο.

MotionTeam

 

Κατά τη διάρκεια της πορείας, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έγραψαν συνθήματα σε βιτρίνες καταστημάτων. Μικρής έντασης επεισόδια σημειώθηκαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας, όταν κουκουλοφόροι έριξαν κροτίδες στο ύψος της Καμάρας και έξω από τη ΔΕΘ, πέταξαν πέτρες και δύο πυρσούς στα στόρια της Πύλης Εμπορίου της ΔΕΘ και μολότοφ στο οδόστρωμα προς την κατεύθυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Μικρές ομάδες ατόμων παραμένουν συγκεντρωμένες στο οδόστρωμα έξω από το Πολυτεχνείο.

Μικρής έκτασης επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας με το τέλος της πορείας για το Πολυτεχνείο

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στην Πάτρα, μετά το τέλος πορείας, για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΠΑΤΡΑ-ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ.(EUROKINISSI) Eurokinissi

 

Ειδικότερα, ομάδα αντιεξουσιαστών που βρισκόταν στο τέλος της πορείας, προκάλεσε φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων, σε φωτεινούς σηματοδότες και άναψαν φωτιές επί της οδού Κορίνθου, λίγο πριν από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του πανεπιστημίου.

Αμέσως, μετά απομακρύνθηκαν από την περιοχή και φθάνοντας στην πλατεία Πυροσβεστείου διαλύθηκαν.

Ας σημειωθεί ότι νωρίτερα, μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν την δική τους πορεία στο κέντρο της πόλης για την σημερινή επέτειο, η οποία ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα