Σοβαρός τραυματισμός εργαζόμενου στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Στιγμιότυτπο από τον ΧΥΤΑ της Φυλής μετά την τέταρτη στη σειρά προσπάθεια απόρριψης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ)
Στιγμιότυτπο από τον ΧΥΤΑ της Φυλής μετά την τέταρτη στη σειρά προσπάθεια απόρριψης επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΜΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Το εργατικό ατύχημα συνέβη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης και ο άτυχος εργαζόμενος δίνει μάχη για τη ζωή του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Πολυτραυματίας νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ένας 45χρονος συμβασιούχος εργαζόμενος του δήμου Θεσσαλονίκης μετά από ατύχημα το βράδυ της Κυριακής, έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Ο εργαζόμενος μετέβη στο νοσοκομείο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός μετέφερε γεμάτο κοντέινερ έξω από το ΧΥΤΑ και έπρεπε να παραλάβει ένα άδειο. Το ατύχημα φέρεται να συνέβη κατά τη διαδικασία που κοτσάρεται το ρυμουλκό στον τράκτορα.

«Δεν έχει ευθύνη ο ΧΥΤΑ, καθώς το ατύχημα συνέβη έξω από αυτόν», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς και πρόσθεσε: «Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής περισσότερες λεπτομέρειες, θα μιλήσουμε με έναν ακόμη οδηγό για να μάθουμε». Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά, ο άτυχος εργάτης ήταν έμπειρος στο αντικείμενό του.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε πως «περιμένουμε να μάθουμε νέα για τον άνθρωπο, ελπίζουμε να πάνε όλα καλά», ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος εργαζομένων δήμου Θεσσαλονίκης, Κώστας Ξανθόπουλος έκανε λόγο για πολύ σοβαρό ατύχημα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας δήμου Θεσσαλονίκης, ο άτυχος 45χρονος οδηγός τράκτορα εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων.

Το περιστατικό αυτό συνέβη μία μέρα μετά το θάνατο εργαζόμενης καθαριότητας στο δήμο Ζωγράφου.

Η ανακοίνωση του Γ.Ν.Θ. Παπαγεωργίου

«Ο 45χρονος συμβασιούχος καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής 2 Ιουλίου 2017, μετά από ατύχημα στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης, νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Η κατάσταση του ασθενή, ο οποίος είναι πολυτραυματίας, χαρακτηρίζεται από τους θεράποντες γιατρούς ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου συνεχίζουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση της κατάστασης της υγείας του ασθενή».

Ανακοίνωση εξέδωσε και η παράταξη Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας:

«Χθες Κυριακή 3 Ιουλίου έξω από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης συνέβη σοβαρό εργατικό ατύχημα. Τραυματίστηκε συνάδελφος που εργάζεται από το 2014 με ανανέωση συμβάσεων, οδηγός τράκτορα του Δήμου Θεσσαλονίκη Π.Α., και νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Επειδή οι πληροφορίες γύρω από το ατύχημα είναι ακόμη συγκεχυμένες απαιτούμε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν πέρασε μια μέρα από τον θάνατο της εργάτριας καθαριότητας στον Δήμο Ζωγράφου το Σάββατο και έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα, που αποδεικνύει τις ελλείψεις προστασίας για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων κάτω από ακατάλληλες συνθήκες.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο μας να ξεπεράσει τον κίνδυνο και να έχει ταχεία ανάρρωση».

Πηγή: Voria

SHARE:

24Media Network