Σπύρος Φωκάς: Νέα έκκληση για βοήθεια μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Σπύρος Φωκάς: Νέα έκκληση για βοήθεια μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο
Eurokinissi

"Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί ", δήλωσε φίλη του ηθοποιού η οποία ζητά να βρεθεί ένα σπίτι για εκείνον και τη σύζυγό του.

Δραματικές είναι οι ώρες που περνάει ο ηθοποιός Σπύρος Φωκάς, με την ανάγκη για βοήθεια για εκείνον και τη σύζυγό του να κρίνεται άμεση.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή της η φίλη του ηθοποιού, Σοφία Μπαλάση, ο γνωστός ηθοποιός αντιμετωπίζει πρόβλημα διαβίωσης, καθώς όπως είπε είναι κατάκοιτος και δεν μπορεί να σηκωθεί, ενώ λόγω της χαμηλής σύνταξης που λαμβάνει υποσιτίζεται.

«Ο Σπύρος είναι κατάκοιτος στο κρεβάτι και δεν μπορεί να σηκωθεί. Ζει σε ένα σπίτι προκάτ, που τον χειμώνα είναι σαν ιγκλού και το καλοκαίρι δεν μπορείς να σταθείς από τη ζέστη. Μαζί με τη σύζυγό του παίρνουν μια σύνταξη της τάξεως των 600 ευρώ, χωρίς καν να έχουν φαγητό, με αποτέλεσμα να υποσιτίζονται. Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα είναι ότι όταν πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Κορίνθου, το ασθενοφόρο τον μετέφερε στο σπίτι του και εκεί βρίσκονταν άνθρωποι του ΔΕΔΔΗΕ για να του κόψουν το ρεύμα»,

«Είναι μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή ο Σπύρος μαζί με τη σύζυγό του να μείνουν σε κάποιο σπίτι κανονικό για να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς. Επίσης ο Σπύρος χρειάζεται μια γυναίκα να τον φροντίζει διότι, ενώ η Λίλιαν κάνει ό,τι μπορεί, έχει και αυτή τα δικά της προβλήματα υγείας. Είναι ντροπή να υπάρχει αυτή η αδιαφορία από το ελληνικό κράτος σε έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς», ανέφερε στη συνέντευξή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Αύγουστο, η σύζυγος του Σπύρου Φωκά, Λίλιαν είχε εκπέμψει sos για να επανασυνδεθεί το ρεύμα που είχε κοπεί στο σπίτι τους λόγω μεγάλων οφειλών, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος έγινε επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης και ρυθμίστηκαν οι οφειλές στη ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα