Στα δικαστήρια οι γυναίκες με τα λάδια

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ
ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ EUROKINISSI

Αναβλήθηκε η δίκη σε βάρος των δύο γυναικών που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις με λάδι σε μουσεία. Τι υποστηρίζουν.

Στο εδώλιο κατηγορούμενες για παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων σε βαθμό πλημμελήματος κάθισαν οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για τις επιθέσεις με λάδι σε μουσεία, με την υπόθεση τελικά να αναβάλλεται.

Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας όπου σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Τριμελές. Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνούνται την κατηγορία, ισχυριζόμενες πως δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν φθορές.

ADVERTISING

Ειδικότερα η μία κατηγορούμενη η οποία φέρεται να είναι μυημένη σε θρησκευτική αίρεση, αναμένεται να υποστηρίξει πως κατά τις γραφές το λάδι και το μύρο εξαγνίζουν και γι αυτό έριξαν ηλιέλαιο στα εκθέματα, ενώ η δεύτερη κατηγορούμενη έχει αναφέρει στις αρχές πως απλώς ακολούθησε τη συγκατηγορούμενή της.

Αν και οι δύο γυναίκες υποστήριξαν πως θα ήθελαν να δικαστούν σήμερα, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να προσκομιστεί η έκθεση του Γενικού Χημείου του Κράτους, προκειμένου να εξακριβωθεί τί είδους υγρά εκτοξεύθηκαν στα έργα τέχνης και πόσο βλαπτικά είναι για αυτά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνελήφθησαν δύο γυναίκες για τους βανδαλισμούς στα μουσεία - Ετοίμαζαν "χτύπημα" στην Παλιά Βουλή

Βυζαντινό Μουσείο: ΕΔΕ για τις γυναίκες που ράντιζαν τα έργα με baby oil

Οι γυναίκες με το baby oil ξαναχτυπούν: Νέος βανδαλισμός στο Μουσείο Μπενάκη

SHARE:

24Media Network