Στα όρια της απόγνωσης: Πάνω από τους μισούς Έλληνες θα έφευγαν από τη χώρα

Στιγμιότυπο από την αίθουσα αναμονής και την κίνηση των επιβάτων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Δευτέρα 24 Δκεμβρίου 2012. 
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την αίθουσα αναμονής και την κίνηση των επιβάτων στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" την Δευτέρα 24 Δκεμβρίου 2012. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Με τάσεις φυγής από τη χώρα περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες. Βλέπουν "καταστροφικό" το μέλλον της χώρας. Τα αποτελέσματα νέας δημοσκόπησης

Αποκαλυπτικά για την τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες είναι τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης στην οποία νικητής αναδεικνύεται η απαισιοδοξία και οι τάσεις φυγής από τη χώρα.

Οι πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής τονίζουν σε ποσοστό 69% πως τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας, ενώ μόλις ένας στους τέσσερις εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα έχουν περάσει.

Σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι πως στην ερώτηση για το πια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας το επτά στους δέκα προκρίνουν τις λέξεις «καταστροφή» (27,5%), «στασιμότητα» (25%) και «κρίση» (18,5%) .

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο καταγράφεται και ακόμη ένα εντυπωσιακό στοιχεί, καθώς περισσότεροι από τους μισούς (56%) εκφράζουν πως θα έφευγαν από τη χώρα αν τους δινόταν η ευκαιρία.

Σε ό,τι αφορά τα εκλογικά δεδομένα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παίρνει κεφάλι με διαφορά 0,85 έναντι της Νέας Δημοκρατίας με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγράφει στην πρόθεση ψήφου ποσοστό 22,5% έναντι 21,7 της ΝΔ.

Πηγή: Το Βήμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δημοσκόπηση: Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ εκτός Βουλής

SHARE: