Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός
MOTIONTEAM

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός μετά την κατάθεση βελτιωτικής τροπολογίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή

Ο Νίκος Ρωμανός σταμάτησε την απεργία πείνας μετά από 31 ημέρες και μετά τη βελτιωμένη τροπολογία που κατέθεσε ο Χ. Αθανασίου. Η ανακοίνωση έγινε από τον διοικητή του νοσοκομείου Γεννηματάς όπου και νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με την τροπολογία η κυβέρνηση δέχθηκε το "βραχιολάκι" για παρακολούθηση των μαθημάτων.

Η τροπολογία έγινε αποδεκτή από όλα τα κόμματα, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερψηφίζει, αποσύροντας το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Ο Αθανασίου πρόσθεσε πρόβλεψη για τα βραχιολάκια στην τροπολογία με την προϋπόθεση ο κρατούμενος να έχει παρακολουθήσει με επιτυχία το 1/3 των μαθημάτων.

Η ρύθμιση δικαιώνει τον αγώνα του Νίκου Ρωμανού για πρόσβαση στην εκπαίδευση και του κινήματος αλληλεγγύης που κλιμακώθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Ο συνήγορος του Φ. Ραγκούσης μίλησε στον Ρ/Σ "Στο Κόκκινο":

"Αρχίζει μια καινούργια μάχη τώρα", δήλωσε, "καθώς πρέπει μετά από 31 μέρες απεργίας να ακολουθηθεί προσεκτική αγωγή για να μην υπάρξουν βλάβες. Δεν θα προδώσει την εμπιστοσύνη που του δείχθηκε", πρόσθεσε.

Η είδηση για το τέλος της απεργίας πείνας έγινε δεκτή με επευφημίες από τους συγκεντρωμένους αλληλέγγυους στο Γεννηματάς.

Παρέμβαση Παπούλια

"Πρέπει να βρεθεί λύση με τρόπο ικανοποιητικό για τον Νίκο Ρωμανό", είπε νωρίτερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε  τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το μεσημέρι.Επίσης, ο κ.Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια τόνισε: "Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει να βρούμε λύση".

Ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας και δικαίωση Ρωμανού

Με εδάφιο που προσέθεσε στην υπουργική τροπολογία, μετά τις απόψεις και τις προτάσεις που του έγιναν από το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως τόνισε ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, "προστίθεται ένα εδάφιο που αναφέρει ότι:

α) Στους ίδιους σπουδαστές και φοιτητές (δηλαδή που είναι καταδικασμένοι ή υπόδικοι και δεν μπορούν να λάβουν άδεια) μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση χωρίς περιορισμένους όρους του δεύτερου εδαφίου παρ.3 του 282 του Ποινικού Κώδικα εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 1/3 των μαθημάτων τους εξ αποστάσεως παρακολούθηση.

Β) Η αίτηση άδειας φοίτησης με αυτές τις προϋποθέσεις δεν απορρίπτεται παρά μόνο με ειδική αιτιολογία".

Αυτή η προσθήκη, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου παρέχεται η δυνατότητα και το δικαίωμα στην μόρφωση και για τους κρατούμενους φοιτητές που θέλουν να μορφωθούν και εξασφαλίζεται η αντεγκληματική πολιτική της χώρας.

Η λύση αυτή που δόθηκε με την πρόταση που εισηγήθηκε χθες κατά την πολύωρη και θυελλώδη συνεδρίαση στον υπουργό Δικαιοσύνης ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ κ. Σαλτούρος και στήριξε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Η λύση αυτής της προσθήκες ικανοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ που είπε ότι αυτή είναι μια τεράστια νίκη του Νίκου Ρωμανού και της Βουλής, την εκλαμβάνουμε ότι θα επιτρέψει στον άνθρωπο αυτό να μπορέσει μέσα σε λίγους μήνες να υπαχθεί στο "βραχιολάκι" και απέσυρε την ονομαστική ψηφοφορία. Ικανοποίηση και από όλα τα υπόλοιπα κόμματα για την εξέλιξη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωμανός
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Λύση στην υπόθεση Ρωμανού. Μπήκε το "βραχιολάκι" στην τροπολογία Αθανασίου

SHARE:

24Media Network