Σταματούν την απεργία πείνας στο Σύνταγμα οι πρόσφυγες

Σταματούν την απεργία πείνας στο Σύνταγμα οι πρόσφυγες

Το τέλος της απεργίας πείνας μετά από 14 μέρες ανακοίνωσαν οι πρόσφυγες στο Σύνταγμα

“Η απεργία πείνας θα λήξει σήμερα. Ο λόγος ειναι οτι έχουμε την ευθυνη για τα παιδια μας που τα εχουμε εδω. Κάναμε την απεργία γιατι κάναμε έναν αγώνα να ακουστεί η φωνή μας στην ελληνική και τη γερμανική πλευρά. Σταματάμε την απεργία αλλα συνεχίζουμε τον αγωνα” είπαν το μεσημέρι της Τρίτης.

“Θέσαμε το θέμα των επανενώσεων. Ότι πρέπει οι οικογένειές μας να ειναι μαζί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό, οχι την ελληνική κυβέρνηση. Μας υποσχέθηκαν πολλά όλον αυτόν τον καιρό. Ζητάμε απλώς τα ανθρώπινα δικαιώματά μας. Δεν είναι καν κάτι δύσκολο οι οικογένειές να ξαναβρεθούν μαζί” συνέχισαν.

Οι 7 γυναίκες και οι 7 άνδρες που πραγματοποιούσαν απεργία πείνας, όπως είπαν σε χθεσινές εξετάσεις από την ιατρική ομάδα των αλληλέγγυων διαγνώστηκαν με προβλήματα υγείας όπως υπογλυκαιμίες, ερυθρά αιμοσφαίρια στα ουρά και άλλα. Τις ημέρες αυτές προσπαθούσαν με τσάι, χυμούς, ζάχαρη και αλάτι να αντέξουν την απεργία.”Σταμάταμε την απεργία πριν αρχίσουν οι διακομιδές στο νοσοκομείο. Θέλουμε να είμαστε μαζί με τα παιδιά μας” είπαν.

Επανέλαβαν ότι δεν τηρούνται όσα αναφέρονται στις συμφωνίες της ΕΕ καθώς οι εγκρίσεις τους για επανένωση έχουν εκδοθεί πάνω από έξι μήνες πριν αλλά ακόμη περιμένουν να φύγουν για τη Γερμανία. “Στο Δουβλίνο γράφεται ότι οι επανενώσεις πρέπει να γίνονται μέσα σε 6 μήνες. Απ’ ότι φαίνεται αυτά που λέει το Δουβλίνο δεν είναι ακριβώς νόμος. Είμαστε 14 μέρες μπροστά στη Βουλή. Είναι ντροπή που κανείς από μέσα δεν ήρθε να μας μιλήσει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα