Στάση εργασίας σήμερα στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας σήμερα στα νοσοκομεία

Κινητοποιήσεις της ΠΟΕΔΗΝ σε Αθήνα και περιφέρεια, με πορεία διαμαρτυρίας στο υπ. Υγείας

Κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα και περιφέρεια έχει προκηρύξει για σήμερα, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, έχει προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας (11:00 - 15:00) στην Αττική και 24ωρη απεργία για τις υγειονομικές δομές της περιφέρειας.

ADVERTISING

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ:

«Περικόπτουν το Ανθυγιεινό Επίδομα. Το παραπέμπουν σε επιτροπή η οποία θα το αντικαταστήσει με υποτυπώδη μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας.

Συνεχίζουν να αρνούνται την αυτονόητη ένταξή μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενταχθήκαμε στον ΕΦΚΑ κληρονομήσαμε τις δυσμενείς υποχρεώσεις, όχι όμως τις ενιαίες παροχές.

Πανηγυρίζει η Κυβέρνηση, ωραιοποιώντας την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Εθελοτυφλούν. Δεν βλέπουν την κατάρρευση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης.

Με την έκδοση των Αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου (συγγνωστή πλάνη) θα έχουμε τα ίδια προβλήματα με την μη καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Τα Νοσοκομεία στέρεψαν από κονδύλια και προσωπικό».

SHARE:

24Media Network