Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ- Ακινητοποιημένοι οι συρμοί σήμερα

Στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ- Ακινητοποιημένοι οι συρμοί σήμερα
φωτογραφία αρχείου G4PHOTOS

Χωρίς δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα μείνει για τρεις ώρες η Αθήνα σήμερα, καθώς οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ηλεκτρικού από τις 11:00 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ πραγματοποιούν στάση εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ.: «διαπιστώνοντας μια σειρά οξυμένων προβλημάτων, που ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό, δυσχεραίνουν την εργασία των συναδέλφων μας και τελικά υποβαθμίζουν τις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες, αποφάσισε τα εξής:

Να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21/2/2019 προειδοποιητική στάση εργασίας (11.00- 14.00) στη Γραμμή 1 της ΣΤΑ.ΣΥ (ΗΣΑΠ). Διεκδικούμε:

-Αντιμετώπιση του φαινομένου της πολύωρης αναμονής του επιβατικού κοινού στα εκδοτήρια, με αντίστοιχη ταλαιπωρία τόσο των επιβατών όσο και των συναδέλφων εκδοτών.

-Κάλυψη όλων των ελλείψεων σε ανταλλακτικά, που έχουν ως συνέπεια την απόσυρση συρμών και τη μείωση των δρομολογίων.

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας»

Μιλώντας στον news247 στους 88,6 ο Λευτέρης Ρενιέρης μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΗΣΑΠ μίλησε για προβλήματα στην προμήθεια ανταλλακτικών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται καθυστερήσεις στα δρομολόγια ενώ έκανε λόγο και για την ανάγκη προσλήψεων. Όπως είπε, λείπουν πάνω από 300 άτομα, οδηγοί και τεχνικό προσωπικό. Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα