Στάση εργασίας σήμερα στα νοσοκομεία

Στάση εργασίας σήμερα στα νοσοκομεία
NEWS 247

Πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΟΕΔΗΝ και της ΕΙΝΑΠ. Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά πραγματοποιούν στάση εργασίας απ' τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα για αρκετές ώρες τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά προχωρούν σε στάση εργασίας, από τις 9πμ έως τις 3μμ, με αίτημα τις άμεσες μαζικές προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Σε εξέλιξη η πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Υγείας.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ,  ζητούν «αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό» και «να μην απολυθεί κανείς επικουρικός γιατρός», καθώς μόνο με αυτούς τους τρόπους μπορούν, όπως επισημαίνεται, να αντιμετωπιστούν τα «τεράστια προβλήματα» στα νοσοκομεία.

Μαζί τους συστρατεύονται και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ απ' την πλευρά της καλεί επίσης σε συμμετοχή στην παναττική στάση εργασίας  (8πμ – 1μμ) αλλά και σε 24ωρη απεργία τα υπόλοιπα σωματεία – μέλη.

Η πορεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία ξεκίνησε από το Νοσοκομείο Παίδων-Αγία Σοφία λίγο μετά τις 9:30, με κατεύθυνση το Μέγαρο Μαξίμου, τη Βουλή, το υπ. Οικονομικών, το ΓΛΚ και το υπουργείο Υγείας.

Με το "άρμα" που έχει ετοιμάσει η ΠΟΕΔΗΝ να προπορεύεται, η πορεία ενισχύεται περνώντας έξω από διάφορα νοσοκομεία. Στην διασταύρωση της Βασ. Σοφίας με τη Λ. Αλεξάνδρας περίμεναν με πανό και πλακάτ οι εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα οι οποίοι ακολούθησαν την πορεία, ενώ λίγα μέτρα πιο κάτω, οι εργαζόμενοι από το Ιπποκράτειο και το Έλενα προστέθηκαν επίσης στους διαδηλωτές.

Στάση εργασίας σήμερα στα νοσοκομεία
NEWS247

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτός απ' τη στελέχωση των νοσοκομείων ζητά επίσης ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά και καλεί τα μέλη της σε αποχή απ' την αξιολόγηση.

SHARE: