ΣτΕ: ‘Ναι’ στο hot spot Χαλκείου στη Χίο

ΣτΕ: ‘Ναι’ στο hot spot Χαλκείου στη Χίο

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε προσφυγές κατοικων και φορέων του νησιού σχετικά με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο

Το “πράσινο φως” για τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας στο παλαιό εργοστάσιο της ΒΙ.ΑΛ. στην περιοχή Χαλκείου της Χίου, “άναψε” το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το ανώτατο δικαστήεριο απέρριψε την αίτηση των 110 φορέων και κατοίκους του νησιού, οι οποίοι υποστήριζαν ότι η υπουργική απόφαση της δημιουργίας του hot spot, η οποία ελήφθη τον Ιανουάριο του 2016, είναι αντισυνταγματική. Σύμφωνα με το σκεπτικό των συμβούλων, για την πλειοψηφία των φορέων και κατοίκων δεν προσκόμισαν αποδείξεις που να αποδεικνύει το έννομο συμφέρον τους, ενώ για άλλους δεν κατέβαλαν την επίμαχη προσφυγή τους εμπρόθεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι οι φορείς της Χίου ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η από 8 Ιανουαρίου 2016 υπουργική απόφαση για τη «σύσταση κέντρου πρώτης υποδοχής και προσωρινών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών στις νήσους Χίο και Σάμο».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα