Στο ΣτΕ οι πρώην Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής

Στο ΣτΕ οι πρώην Μουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής
To τζαμί στον Εχινό Ξάνθης EUROKINISSI

Ζητούν την ακύρωση των αποφάσεων με τις οποίες πλύθηκαν από τα καθήκοντά τους.

Κατά της παύσης τους στράφηκαν οι πρώην Μουφτήδες της Ξάνθης και της Κομοτηνής, με τις προσφυγές τους να συζητούνται σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Ελληνικό Δημόσιο και πρώην Μουφτήδες βρέθηκαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για να τοποθετηθούν σχετικά με τη συνταγματικότητα ή μη των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες παύθηκαν από τα καθήκοντά τους ο Μουφτής Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και ο Μούφτης της Κομοτηνής Τζαμαλή Μέτσο.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των προσφευγόντων ανέφερε ότι η παύση τους παραβιάζει τις συνθήκες της Λωζάνης και της Σερβίας, οι οποίες προστατεύουν την θρησκευτική ελευθερία και την ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων. Κυρίως στάθηκε στο γεγονός ότι οι Μούφτηδες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν υπάγονται στον αντίστοιχο υπαλληλικό Κώδικα και κατ’ επέκταση δεν θα έπρεπε να θεωρούνται υπάλληλοι του Δημοσίου ως προς τον χειρισμό τους. Από την άλλη, ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι Μουφτής κατέχει θέση αντίστοιχη με αυτή του γενικού διευθυντή του Δημόσιου τομέα, έχει υποχρεώσεις δημοσίου υπαλλήλου και αντιμετωπίζεται ως δημόσιος υπάλληλος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα