Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των ανθρώπων που εξαπάτησαν τον Λευτέρη Πανταζή

Λευτέρης Πανταζής
Λευτέρης Πανταζής PANORAMA PRESS

Ανάμεσα στα θύματα τους ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής και μία ευκατάστατη ηλικιωμένη γυναίκα. Ο πρώτος μάλιστα που κατάλαβε την απάτη ήταν ο ίδιος ο γνωστός τραγουδιστής που προχώρησε και στην πρώτη καταγγελία.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός του 61χρονου Έλληνα και της 39χρονης Κενυάτισσας συνεργού του, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, κατηγορούμενοι για απάτες σε βάρος πολιτών.

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των δύο συλληφθέντων μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ, στην επίσημη ιστοσελίδα της Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έως 5-12-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-9690812 και 210-9690813 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής και 210- 6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Έπειτα από ενδελεχή έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν οι δύο κατηγορούμενοι στη Νέα Σμύρνη, ο 61χρονος Έλληνας και η 39χρονη Κενυάτισσα συνεργός του, για απάτες σε βάρος πολιτών.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δράστες προσέγγιζαν τα υποψήφια θύματα τους, συστηνόμενοι ως εύποροι επιχειρηματίες και με το πρόσχημα αύξησης των χρηματικών τους κεφαλαίων μέσω ευκαιριακών χρηματιστηριακών επενδύσεων, τους έπειθαν να τους καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προς επένδυση.

Επιπρόσθετα, προφασιζόμενοι ότι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι πολίτες, που διαθέτουν χρήματα σε φιλανθρωπίες, παρότρυναν τα θύματά τους να προσφέρουν από κοινού χρηματικά ποσά για δωρεές.

Περαιτέρω, για να γίνουν περισσότερο πειστικοί, τους διαβεβαίωναν για την ασφάλεια των υπό επένδυση χρημάτων, παραδίδοντάς τους ως εγγύηση κλειστό χρηματοκιβώτιο, περιέχον υποτίθεται το αντίστοιχο χρηματικό ποσό. Όταν τα θύματα αντιλαμβάνονταν την απάτη σε βάρος τους, απασφάλιζαν τα χρηματοκιβώτια και διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό τους αντί χρημάτων υπήρχαν αποκόμματα εφημερίδων σε δεσμίδες, σε σχήμα και μέγεθος χαρτονομισμάτων.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν δύο περιπτώσεις στην Γλυφάδα που σημειώθηκαν τον Μάιο και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, με το συνολικό ποσό που απέσπασαν από τους εξαπατηθέντες πολίτες, να ανέρχεται στις 135.000 ευρώ.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν ο γνωστός τραγουδιστής Λευτέρης Πανταζής και μία ευκατάστατη ηλικιωμένη γυναίκα. Ο πρώτος μάλιστα που κατάλαβε την απάτη ήταν ο ίδιος ο γνωστός τραγουδιστής που προχώρησε και στην πρώτη καταγγελία.

Ο απατεώνας που του είχε εμφανιστεί ως δήθεν επιχειρηματίας και επενδυτής τον έπεισε να του δώσει 60.000 ευρώ για φιλανθρωπίες, τα οποία θα τα έκλεινε μέσα σε ένα χρηματοκιβώτιο, μαζί με δήθεν δικά του χρήματα και άλλων και θα τα παρέδιδε σε ιδρύματα, ενώ μέρος των χρημάτων θα το επένδυε δήθεν σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας.

Μάλιστα για να γίνει πιο πειστικός είπε στον τραγουδιστή να κρατήσει το χρηματοκιβώτιο στο σπίτι του σαν εγγύηση. Όταν όμως ο απατεώνας εξαφανίστηκε, ο τραγουδιστής άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και είδε πως αντί για δεσμίδες με χρήματα είχε δεσμίδες με αποκόμματα εφημερίδων και αμέσως ενημέρωσε τις Αρχές για την απάτη.

Στην κατοχή των συλληφθέντων καθώς και από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 108.700 ευρώ, δύο χρηματοκιβώτια, ένας χαρτοφύλακας και πλήθος αποκομμάτων εφημερίδων σε δεσμίδες, σχήματος και μεγέθους χαρτονομισμάτων.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς και δύο κινητά τηλέφωνα. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι ο 61χρονος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για περιπτώσεις διακεκριμένων κλοπών, απάτες, πλαστογραφία, παράνομη οπλοφορία, απόδραση κρατουμένου, για ασέλγειες και απόπειρα βιασμού. Η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θύμα μεγάλης απάτης ο Λευτέρης Πανταζής - Του έφαγαν λεφτά

Ένοπλη ληστεία στο σπίτι του Λευτέρη Πανταζή

SHARE:

24Media Network