Νέο 'όχι' για Ηριάννα και Περικλή. Παραμένουν στη φυλακή

Πανό έξω από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας όπου εξετάζεται για δεύτερη φορά η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017.
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Πανό έξω από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας όπου εξετάζεται για δεύτερη φορά η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας και του Περικλή, την Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Απορρίφθηκαν από το Εφετείο οι αιτήσεις αναστολής που είχαν καταθέσει. "Ουδέν νεότερο στοιχείο" σε σχέση με τις προηγούμενες αιτήσεις τους, είπε ο εισαγγελέας. Μικροένταση στο ακροατήριο μετά την απόφαση

Στη φυλακή θα παραμείνουν η Ηριάννα και ο Περικλής με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Μετά από μία πολύωρη διαδικασία το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να απορριφθούν τα αιτήματα αναστολής εκτέλεσης της ποινής των δυο παιδιών.

Η αντίδραση της κατάμεστης αίθουσας ήταν άμεση καθώς οι αλληλέγγυοι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, όπως "Ες Ες μπάτσοι δικαστές" και "το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά". Η επέμβαση της ΥΜΕΤ που ήταν στην αίθουσα καθ'όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ήταν όταν συγκεντρωμένοι πέταξαν καρέκλες αλλά και μπουκάλια μέσα στο χώρο των συνηγόρων υπεράσπισης με στόχο εμφανώς τους δικαστικούς λειτουργούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τους αλληλέγγυους οι οποίοι φωνάζοντας, οδηγήθηκαν εκτός του Μεγάρου του Εφετείου της Αθήνας.

Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών είχε ζητήσει τόσο η Ηριάννα όσο και ο Περικλής να παραμείνουν στη φυλακή.

Κατά την πρότασή του για την Ηριάννα ο εισαγγελέας ανέφερε πως "δεν αποδείχθηκε ουδέν θεμελιωτικό γεγονός που να δικαιολογεί την αιτούμενη αναστολή".

"Το ζήτημα της ανεπανόρθωτης βλάβης δεν απεδείχθη.  Η δυνατότητα παράτασης της διδακτορικής διατριβής είναι υπέρβαση δυσχέρειας αλλά όχι υπέρμετρη ή ανεπανόρθωτη βλάβη, εφόσον μπορεί να αντιμετωπιστεί με μία παράταση στο μέλλον" είπε ο εισαγγελέας για την 29χρονη Ηριάννα και πρόσθεσε πως η νέας αίτηση έπρεπε να στηρίζεται επί νέων γεγονότων: "Είναι προϋπόθεση αυτό αλλιώς δεν καθίσταται αναγκαία να επιζητηθεί η παραδοχή μιας άλλης αιτήσεως".

Όσο για την τοποθέτηση της Ηριάννας ότι είναι αθώα για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο εισαγγελικός λειτουργός είπε: "Ούτε ο προβληματισμός της υπεράσπισης και της ιδίας ότι έχει ως κεκτημένο το τεκμήριο της αθωότητας ευσταθεί, αφού αυτό κάμπτεται όταν εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση".

Επίσης, την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Περικλή Μπ. εισηγήθηκε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ο εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως από την αποδεικτική διαδικασία δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί η κρίση του από την προηγούμενη απόφαση του δικαστηρίου, τον περασμένο Ιουλίο. "Κι τούτο γιατί μέχρι σήμερα δεν απεδείχθη καμία επιδείνωση της υγείας του" ανέφερε ο Γ. Γεράκης, και πρόσθεσε για την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση "ΣΠΦ": "πρόκειται για μια επιλογή, η οποία εμφανίζει έντονη αντικοινωνικότητά. Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αναιρεθεί ούτε μπορούν να ερευνηθούν τα δικαστικά γενόμενα στην παρούσα φάση".

Κατά την εισαγγελική πρόταση, έγινε αναφορά και στην κατάθεση του Δημοσθένη Μπούρου. "Ως ειδικός πνευμονολόγος ανέφερε μερικά περιστατικά αλλά δεν έχει εξετάσει πρόσφατα τον αιτούντα" είπε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εισαγγελικό 'όχι' για Ηριάννα και Περικλή

Συνήγορος Ηριάννας: Βάσιμη αισιοδοξία για την εκδίκαση της δεύτερης αίτησης

SHARE:

24Media Network